Voorjaarsbloemen op vaas: zo doe je dat

Marjolein ter Braak

19 February 2024

voorjaarsbloemen op vaas

Kleurige voorjaarsbloemen en geurige bloesemtakken, daar word je vrolijk van in deze tijd van het jaar. Maak ze nog mooier met een bijzondere vaas of pot. Gele voorjaarsbloemen, paarse voorjaarsbloem, blauwe voorjaarsbloemen, voorjaarsbloemen uit eigen tuin: dit zijn onze klassiekers!

Tulpenvaas

Tulpen ‘Global Desire’ krijgen een extra zachte uitstraling dankzij de witte klaver die ertussen is gestoken. Is je voorjaarsbloem geknakt? Geen probleem. Het leuke van een tulpen- of koraalvaas is dat je ook korte of geknakte stelen kunt verwerken. De soortgelijke vaas Pompom Pink verkrijgbaar bij decopots.nl.

Lees ook: Zo hou je tulpen op de vaas lang goed (en nog andere tips)

Voorjaarsbloemen op vaas

Voorjaarsbloemen net een vaas

Een gietijzeren ornament is hier de basis om mooie takken achter te leiden. Achter het ornament kun je een klein vaasje zetten zodat de stelen van de voorjaarsbloemen genoeg water krijgen. We gebruikten hier lange takken van de sierkwee en combineerden die met een paar ijle Franse tulpen. Het ornament geeft het geheel body.

voorjaarsbloemen houten vaas

Etalage

Maak een selectie van je mooiste vaasjes en ga daarbij voor één thema. Kies bijvoorbeeld een bepaalde kleur of steeds hetzelfde materiaal, zoals hier voor glas is gekozen. Zo maak je er een geheel van en hou je het totaalbeeld rustig. Wij kozen hier voor gele voorjaarsbloemen, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een paarse voorjaarsbloem, of -als je er genoeg van kunt vinden- blauwe voorjaarsbloemen. Het is mooi om al die verschillende tinten blauw, geel of elke andere kleur bij elkaar te zien. Wij gebruikten deze bloemen: narcis, tulp, ranonkel en (witte) anemoon.

Lees ook: Bloembollen: wanneer, hoe diep en zo geef je ze een boost

Voorjaarsbloemen kleine vaasjes

Frêle klokjes voorjaarsbloemen

Fritillaria persica geeft prachtige klokvormige paarse voorjaarsbloemen, of zijn ze nu blauw? In het voorjaar steekt hij flink boven de andere voorjaarsbloeiers uit; de stelen kunnen tot wel 150 cm hoog worden. Kies een hoge vaas met smalle hals, de keizerskroon kan wel wat steun gebruiken met die lange stelen.

Lees ook: Zo maak je een mooi snoeiboeket

Voorjaarsbloemen ronde vaas

STYLING JET KRINGS | FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET

Ook interessant om te lezen:

Zo hou je tulpen op de vaas lang goed

Als iets een voorjaarsbloem is, dan is het wel de tulp. Je vindt ze in allerlei kleuren als geel, paars, rood, roze en zelfs zwart. Met tulpen is het al snel een beetje voorjaar in huis – en dan is het wel zo fijn als ze lang stralen. Met deze tips lukt het je wel om lang te genieten van tulpen op de vaas. Lees hier de tips>>

Meer voorjaarsbloemen?

Dan vind je dit ook leuke artikelen om te lezen:

DIY met tulpen: Lentekrans met een glimlach

Genieten van tulpen: krachtig ketelboeket & bloemfontein


Gratis voor jouMeer planten & tuin