Zoet gevulde eitjes van chocolade

seasons

22 september 2009

Deze eitjes maakt u met behulp van twee ballonnen. Zorg dat de chocolade goed is afgekoeld, maar nog wel vloeibaar is. De vulling is van luchtige, witte chocoladecrème. Zoet gevulde eitjes van chocolade

  • 100 gram pure chocolade
  • 2 ballonnen
  • olie
  • 1deciliter 
slagroom
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes
  • eventueel 
1 eetlepel advocaat of gele vla

Smelt de chocolade au bain-marie. Neem de pan met chocolade uit het waterbad en laat de gesmolten chocolade afkoelen tot hij dik vloeibaar is. Vul twee ballonnen met een laagje water en blaas ze niet al te groot op. Vet de onderkant van de ballonnen in met een beetje olie en doop ze in de handwarme chocolade. Laat de chocolade hard worden en herhaal eventueel. Laat na de laatste keer dopen de chocolade bijna helemaal hard worden en zet de ballonnen elk met de chocolade naar boven op een kom om helemaal uit te harden. Laat ze leeglopen en trek ze voorzichtig los. Breng de room met de chocolade aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer tot de chocolade gesmolten is. Doe het mengsel in een kom en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Klop het mengsel in circa 1 minuut met een -elektrische mixer luchtig. Vul de eieren met elk de helft van de witte chocolademousse en vorm even-tueel een dooier van de advocaat.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht