Melanzane sott’olio

seasons

1 oktober 2009

Melanzane sott’olio Als salade of bijgerecht

  • grote glazen pot
  • 2½ gewone, donkerpaarse aubergines
  • ½ liter witte wijn
  • ½ liter witte-wijnazijn
  • knoflook
  • pikante peper
  • oregano
  • platte peterselie
  • zout
  • arachideolie of half arachide, half olijfolie

Schil de vruchten (dit tegen het verkleuren). Snijd ze eerst in dunne plakken en daarna in sliertjes. Strooi zout over de reepjes en laat zo ongeveer 2 uur vocht onttrekken. Afspoelen en uit laten lekken in een vergiet. Verwarm in een pan de wijn en wijnazijn en laat de auberginereepjes ongeveer 3 minuten mee koken. Giet ze af en laat ze afkoelen. Spreid de reepjes uit op een schone theedoek, rol die op en mangel droog door de doek rond te draaien. Laat de groente nog 2 uur nadrogen in de zon. Spoel een grote weckfles goed om. Doe er de droge aubergine in, om en om met gesneden tenen knoflook, oregano, ringetjes peper en blaadjes platte peterselie. Overgiet het geheel met de arachideolie of doe er een deel arachide en een deel olijfolie bij tot de reepjes onder staan. Beweeg de pot een paar keer goed zodat luchtbellen kunnen ontsnappen en sluit hem daarna pas af. Laat de aubergine minstens een week voor gebruik ‘trekken’ op een koele, donkere plek. Deze aubergines zijn een paar maanden houdbaar, ideaal dus om de winter mee door te komen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht