Gevlochten voorletters van tijmbrood

seasons

20 oktober 2009

Voor ca 8 voorletters Ingrediënten:

  • 500 gram broodmix wit
  • 50 gram zachte boter
  • 320 milliliter halfvolle melk, lauw
  • blaadjes van 4 takjes tijm + extra takjes om te versieren
  • bloem om te bestuiven
  • 1 ei

Meng de broodmix met de boter, de melk en de tijm en kneed het tot een soepel deeg. Laat het deeg rijzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Verdeel het deeg in 8 stukken. Bestuif een werkvlak met bloem. Verdeel elk stuk in 4 delen en rol er dunne strengen van ca. 60 cm lang van. Neem telkens 4 strengen en knijp aan 1 kant de uiteinden aan elkaar. Vlecht de strengen tot het einde. (Zie de draden als 2 paren. Laat de linkerdraad van elk paar over de draad rechts ervan vallen. Neem de draad rechts van het midden en laat hem over de draad links ernaast vallen. Herhaal dit tot het einde.). Knijp de uiteinden weer samen. Vorm de gewenste letters van de vlecht. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik. Klop het ei los en bestrijk de letters ermee. Laat de letters nog ca. 30 minuten rijzen. Bak de letters in het midden van de oven in ca. 20-25 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen en versier eventueel met tijm.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht