Ze hebben in deze combinatie iets weg van aardappelpartjes, maar de zoete smaak bewijst het tegendeel. Deze heerlijke schotel met venkelworstjes en gebakken appels vinden wij een echte aanrader. Graag delen wij het recept met jullie! Hoofdgerecht voor 4 personen Bereiding: 45 minuten
Ingrediënten
- 2 appels
- 500 gram krieltjes in de schil, gewassen
- 2 rode uien, gepeld
- 3 takjes verse tijm
- 2 takjes verse rozemarijn
- 4 venkelworstjes of andere worstjes naar keuze
- olijfolie
- Peper en zout
- 250 gram Puy-linzen
- 1 laurierblaadje
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer de krieltjes. Snijd de uien in parten. Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis.
- Verdeel de aardappels, appels, de verse kruiden en de venkelworstjes over een ovenschaal. Besprenkel royaal met olijfolie, peper en zout en bak 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
- Was de linzen en kook ze 20 minuten in een pan met ruim water met het laurierblaadje. Laat ze daarna uitleggen in een zeef.
- Meng de linzen met de ingrediënten in de ovenschaal en serveer direct.
FOTOGRAFIE JAN LUIJK | STYLING INGRID VAN KURINGEN | RECEPT JULIE TEEKEN
Lees ook:
Knolselderijsoep met kerrieappeltjes en postelein Perentaart met zoute karamel en walnoten | proef het najaar 5 boomgaarden waar je zelf appels en peren kunt plukken