Streetfood & Snacks

Anne Bonthuis

03-10-2015 12:48:18

Hotdogs, pizza margherita en taco’s. Het zijn hapjes en lekkernijen die je op straat kunt kopen. Hoe fijn zou het zijn als je dit soort snacks gewoon thuis kon maken? In het boek ‘Streetfood & snacks’ van de Duitse Stevan Paul staan heerlijke, makkelijk te bereiden recepten voor wie van echte moderne klassiekers houdt. huiskokkin De vormgeving is strak en de foto’s van Daniela Haug zitten op het niveau watertanden. Niet geheel onbelangrijk: de recepten zijn duidelijk en goed te volgen. De stappen hadden echter wel genummerd mogen zijn. Naast recepten staan er in dit boek ook achtergrondverhalen, zoals: Hotdog – hoe de warme hond ontstond, en: de huiskokkin van Elvis Presley. Dit boek laat zien wat er mogelijk is met broodjes, sandwiches, bagels en meer. De recepten komen uit niet alleen uit Europa, maar bijvoorbeeld ook uit Azië en Amerika. De schrijver geeft ook tips, uitleg over ingrediënten en variatie-ideeën. Het fijne aan koken met dit kookboek is dat je op een laagdrempelige manier die ‘simpele klassiekers’ leert maken en de recepten daarna zal onthouden. Het maken van een pizza margherita klinkt immers simpel, maar als je ‘m wil maken zoek je al gauw online een recept op voor het deeg. Dit boek leert je in een handomdraai die gerechten te bereiden die je in je culinaire repertoire wil houden. En het resultaat mag er zijn! 9789044743975   Schrijver Stevan Paul is een ervaren chef, werkzaam als receptontwikkelaar, foodstylist en kookboekauteur. Daarnaast schrijft hij ook culinaire teksten en columns voor verschillende tijdschriften en kranten. Het boek is vanaf begin november te koop bij (online) boekhandelaren of via bol.com Streetfood & Snacks Deltas Centrale uitgeverij ISBN 9789044743975. €24,95

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Overige recepten