Salade met kip in parmaham

seasons

20-09-2014 05:56:19

salade met kip en pompoen

salade met kip en pompoen

Salade met kip in parmaham

Voor de salade – 250 gram spelt – zout, versgemalen peper – 1 butternut pompoen – 5 knoflooktenen – 5 eetlepels olijfolie – 200 gram edamame sojaboontjes 
(uit de diepvries) – 1 krop romaine sla – 100 gram rucola – blaadjes van 2 takjes verse tijm – naaldjes van 1 takje verse rozemarijn – 1 theelepel korianderzaadjes Voor de kip – 4 plakjes prosciutto – blaadjes van 1 takje verse tijm – naaldjes van 1 takje verse rozemarijn – 2 knoflooktenen, geperst – 4 enkele kipfilets – 4 eetlepels olijfolie – zout, versgemalen peper Voor de dressing – sap van 1 sinaasappel – 1 eetlepel ciderazijn – 125 milliliter olijfolie – 1 eetlepel Dijon-mosterd – zout, versgemalen peper

Super gerecht voor een zomerdiner in de tuin

Bereiding • Kook de spelt in ruim water met zout in 1 uur gaar. Giet af. • Verwarm intussen de oven voor op 225 °C. • Was de pompoen en snijd in plakken van 2 centimeter dik. • Verwijder de pitjes en leg de pompoen met de ongepelde hele knoflooktenen op een met bakpapier bekleed bakblik. • Bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met tijm, rozemarijn, korianderzaad, zout en peper. • Bak in ongeveer 30 minuten gaar. • Dop de edamame boontjes. • Bestrooi de prosciutto met de kruiden en de knoflook. • Wrijf de kipfilets in met zout en peper. • Wikkel de kip in de ham. • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op half hoog vuur in circa 
6 minuten aan beide kanten gaar en knapperig. • Klop een sausje van het sinaasappelsap, de azijn, olijfolie en mosterd. • Breng op smaak met zout en peper. • Was de sla en schik op een schaal. • Verdeel er de spelt, de pompoen, 
de edamame boontjes, de rucola en de kip over. • Serveer met de dressing.  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Hoofdgerecht