Pasta met zalm en bladmosterdpesto

seasons

13-06-2014 07:04:12

bladmosterdpesto pasta zalm

bladmosterdpesto pasta zalmMeestal eten we alleen 
de zaadjes, in de vorm van mosterd. Maar het groen van bladmosterd is minstens zo smakelijk én zeer verrassend. 
Vers geoogst natuurlijk, want bladmosterd, verkrijgbaar in tientallen varianten, is heel simpel in eigen moestuin of zelfs in een pot te kweken. Wij maakten er bladmosterdpesto van. Heerlijk bij zalm en pasta. Pasta met zalm en bladmosterdpesto Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 150 gram bladmosterd + extra om te garneren – 70 gram pecannoten, geroosterd 
+ extra om te garneren – 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt 
+ extra om te bestrooien – 1 flinke teen knoflook, grof gehakt – 150 milliliter olijfolie extra vergine 
+ extra om de vis in te bakken – zout, versgemalen peper – 500 gram groene spaghettini – 4 stukjes (wilde) zalmfilet à 150 gram – 4 partjes limoen Bereiding: • Doe de bladmosterd, noten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een keuken-machine en hak tot een grove pasta. • Breng op smaak met zout en peper. • Roer er eventueel wat extra olie door als 
de pesto te dik is. • Maak de spaghettini klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. • Bestrooi de zalmfilets met peper en zout. • Verhit de olijfolie in een pan en bak de filets circa 4 minuten op de huidkant op middelhoog vuur. • Keer de filets en bak in nog 5 minuten gaar. • Roer de pesto door de pasta. • Leg een bedje van mosterdblaadjes op elk bord en leg er een stukje vis op. • Leg er de in een mooi torentje gedraaide pasta op en garneer met blaadjes en noten. • Bestrooi met wat Parmezaanse kaas en geef er een partje limoen bij. Tekst Ans van Aalst  Recepten Dosia Brewer Bereiding Yvonne Jimmink  Styling Jet Krings   Met dank aan Peter Bauwens

Nu in de winkel!

Meer Hoofdgerecht