Pasta con ricotta e salvia

seasons

1 June 2012

pasta italie ricotta salie

pasta italie ricotta salie Italianen doen niets liever dan met de hele familie samen eten, en zeker op zondag geniet elke familie na de kerkgang samen van een uitgebreide ‘pranzo’ (lunch), liefst gemaakt door mamma. Die staat dan ook `s morgens vroeg al in de keuken om een uitgebreid maal te bereiden. In Seasons 4 vindt u meerdere heerlijke Sardijnse recepten. Vandaag op Seasons.nl pasta met ricotta en salie. Buon appetito!

Pasta met ricotta en salie

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 500 gram conchiglioni (schelpjes pasta)
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 gedroogde rode peper, fijn gesneden
  • ½ deciliter olijfolie
  • 10 blaadjes salie, in reepjes
  • 250 gram ricotta
  • 10 pomodori semi-secchi (half gedroogde tomaten), in stukken
  • versgemalen peper en zout
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit ondertussen de knoflook en de peper in de olijfolie op laag vuur totdat deze net begint te kleuren.
  2. Voeg dan de salie toe en laat deze c.a twee minuten meesudderen, niet bakken. Roer hier nu de ricotta doorheen en warm zachtjes op.
  3. Giet de pasta af en houd een klein beetje van het kookvocht apart. Voeg de pasta toe aan het riccottamengsel.
  4. Warm het geheel weer even door met een scheutje van het kookvocht. Voeg hierna als laatste de pomodori’ s toe.
  5. Maak op smaak met wat versgemalen peper en zout en desgewenst nog wat olijfolie.


Gratis voor jou



Meer Hoofdgerecht