Labneh – dat kost even wat moeite maar dat is het waard. Dat geldt helemaal voor deze variant met komijnpoeder, citroen, hazelnoten en rozenblaadjes. Probeer maar!
Labneh met rozenblaadjes en hazelnoten
Bijgerecht voor 4 personen | ± 15 min. + 1 nacht uitlekken
Ingrediënten
- 500 g Griekse yoghurt
- 20 g rozenblaadjes
- 100 g hazelnoten, geroosterd en grofgehakt
- 1 (biologische) citroen
- 10 soepstengels
- 1 tl zout
- 1 tl komijnpoeder
- olijfolie extra vergine
- ook nodig: zeef en schone theedoek
Bereiding
- Meng het zout en de komijnpoeder door de yoghurt.
- Leg de theedoek in een zeef. Schep de yoghurt vervolgens in de theedoek. Laat de yoghurt een nacht uitlekken in de koelkast.
- Schep de uitgelekte yoghurt in een platte schaal. Maak met een lepel een spiraal in de yoghurt en besprenkel met olijfolie.
- Verdeel de rozenblaadjes en de hazelnoten over de yoghurt.
- Rasp de gele schil van de citroen over de labneh.
- Breng de yoghurtdip op smaak met verse peper.
- Serveer de labneh met soepstengels.
TIP Je kunt deze yoghurtdip ook traditioneel serveren met Libanees platbrood. Of geef het een extra gezonde touch met mooie groentencrudité. CREDITS: FOTOGRAFIE JAN LUIJK | STYLING INGRID VAN KURINGEN, JULIE TEEKEN (FOOD) | RECEPTUUR JULIE TEEKEN | BEWERKING DOSIA BREWER