Labneh met rozenblaadjes en hazelnoten

Marloes Blom

27 augustus 2019

Labneh met rozenblaadjes en hazelnoten

Labneh – dat kost even wat moeite maar dat is het waard. Dat geldt helemaal voor deze variant met komijnpoeder, citroen, hazelnoten en rozenblaadjes. Probeer maar!

Labneh met rozenblaadjes en hazelnoten

Bijgerecht voor 4 personen | ± 15 min. + 1 nacht uitlekken

Ingrediënten

  • 500 g Griekse yoghurt
  • 20 g rozenblaadjes
  • 100 g hazelnoten, geroosterd en grofgehakt
  • 1 (biologische) citroen
  • 10 soepstengels
  • 1 tl zout
  • 1 tl komijnpoeder
  • olijfolie extra vergine
  • ook nodig: zeef en schone theedoek

Labneh met rozenblaadjes en hazelnoten

Bereiding

  1. Meng het zout en de komijnpoeder door de yoghurt.
  2. Leg de theedoek in een zeef. Schep de yoghurt vervolgens in de theedoek. Laat de yoghurt een nacht uitlekken in de koelkast.
  3. Schep de uitgelekte yoghurt in een platte schaal. Maak met een lepel een spiraal in de yoghurt en besprenkel met olijfolie.
  4. Verdeel de rozenblaadjes en de hazelnoten over de yoghurt.
  5. Rasp de gele schil van de citroen over de labneh.
  6. Breng de yoghurtdip op smaak met verse peper.
  7. Serveer de labneh met soepstengels.

TIP Je kunt deze yoghurtdip ook traditioneel serveren met Libanees platbrood. Of geef het een extra gezonde touch met mooie groentencrudité. CREDITS: FOTOGRAFIE JAN LUIJK | STYLING INGRID VAN KURINGEN, JULIE TEEKEN (FOOD) | RECEPTUUR JULIE TEEKEN | BEWERKING DOSIA BREWER

Meer lekkere dipjes


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht