Koffie-perencake

Marene Hendriksen

08-11-2018 17:59:25

Koffie-perencake

Met kleine conference-peren die met stokje en al in de cake zijn gedaan, is deze koffie-perencake een genot voor het oog. Tevens ook erg lekker door de toegevoegde cappuccinopoeder. Serveer hem tijdens een verjaardag of gewoon lekker bij de koffie. Wij delen het recept. 6-8 personen bereiding: 20 minuten Oventijd: 75 minuten

Ingrediënten koffie-perencake

  • 3 conference-peren
  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 220 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 zakjes instant cappuccinopoeder
  • Ook nodig: cakevorm van 30 centimeter

Koffie-perencake

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Schil de peren. Klop de boter, suiker en eieren 5 minuten luchtig met een mixer. Voeg daarna de bloem, het pakpoeder, een snufje zout en het cappuccinopoeder toe aan het beslag.
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier. Verdeel het cakebeslag over de vorm.
  • Schil de peren en zet ze rechtop in het beslag. Bak circa 75 minuten in de oven. Controleer of de koffie-perencake gaar is door er met een schone prikker in te prikken. Komt die er schoon uit, dan is de cake gaar.
  • Laat je koffie-perencake afkoelen op een rooster voordat je hem aansnijdt. Serveer met slagroom, crème fraîche of een bol ijs.

FOTOGRAFIE JAN LUIJK | STYLING INGRID VAN KURINGEN | RECEPT JULIE TEEKEN

Lees ook:

Crunchy notencake met peer en sinaasappel  Ahornsiroop en dadelcake Napolitaanse pondscake 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Recepten