Karamel

Anne Bonthuis

14-12-2015 09:41:29

Speciaal voor Seasons schreef kookboekenrecensent Marco Louter, drie recensies van drie kookboeken. Inspiratie voor de feestdagen: om zelf de overheerlijke gerechten te maken, of als cadeautip voor je naasten!

karamel

Niets heerlijkers dan karamel maken in deze winterse donkere dagen rond de feestdagen! Karamel leent zich voor allerlei fantastische creaties met als basis vloeibare suiker die transformeert in hemels goud. Karamel kan knapperig zijn, maar ook vloeibaar en zacht. De talrijke vormen en smaken prikkelen de zintuigen tot in kwadraat. Christophe Adam is verantwoordelijk voor al deze smakelijke creaties. Al op 16-jarige leeftijd wilde hij het patissier vak in en wilde hij niets liever dan zijn passie voor karamel aan iedereen overbrengen die er net zo van geniet als hij. In dit complete en gedetailleerde hardcover kookboek van deze meester-patissier vindt je naast een inleiding over karamel, de vele soorten suiker en allerlei handige technieken, ook 150 recepten die je zullen doen watertanden. Niet alleen vind je in dit boek heerlijke koek en taart met karamelvulling, de klassieke karamel met gezouten boter (mijn favoriet) en eclairs met karamel maar ook het maken van karamelpasta. Al deze zoete lekkernijen worden in beeld gebracht met prachtige en handige stap-voor-stap foto’s. Het maken van karamel vraagt enige vaardigheid en vooral geduld en timing, maar alle recepten zijn goed te maken voor een gemiddelde thuiskok. Dit vuistdikke boek valt op door de mooie foto’s, de pure vormgeving en het vuistdikke formaat. Een absolute must have voor alle liefhebbers!
Recensie:  Marco Louter (www.kookboekenrecensies.nl)  | Uitgeverij : Veltman  | Fotografie: Laurent Fau
9200000046134235
Bekijk ook de andere twee recensies van kookboeken voor dit seizoen

Nu in de winkel!

Meer Overige recepten