Deze heerlijke ovenschotel met geroosterde tomaten, witte bonen en aubergine is favoriet bij ons. Daarom delen we hem natuurlijk graag met jullie. Smakelijk! Hoofdgerecht voor 4 personen ± 20 min. + koken 1uur + oventijd 40 min. + weken 1 nacht
Ingrediënten
- 500 g cherry trostomaten
- 300 g gedroogde limabonen
- 2 aubergines
- 1 bosje tijm
- 3 takjes rozemarijn
- 6 tenen knoflook
- 6 el olijfolie
- zout en peper
Bereiding ovenschotel
- Laat de bonen een nacht weken in een pan met ruim water.
- Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water af. Kook ze vervolgens 1 uur in ruim water op laag vuur. Giet af en schep de bonen in een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Halveer de aubergines en kerf het vruchtvlees in zodat er een ruitjespatroon ontstaat. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en plet de knoflooktenen. Verdeel de knoflook en wat van de kruiden tussen de inkepingen van de aubergine.
- Leg de aubergines met de gevulde inkepingen naar boven op de witte bonen in de ovenschaal. Verdeel de rest van de kruiden over de bonen en leg de takjes trostomaten in de ovenschaal.
- Besprenkel de tomaten, aubergine en bonen royaal met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Bak in ± 40 min. in het midden van de oven gaar.
Lees ook:
Asperge met warme druiven, spek en rozemarijn Recept Leentje Speybroeck: Toast met erwtenspread en -scheuten Runderstoof en crôute: recept van bakker Efraïm Bolado