Ontdek de verrassingen van het Engelse platteland met de Gardens & Gourmet Pas

Anne Bonthuis

15 June 2017

Rondwandelen in de mooiste tuinen en genieten van lokale lekkernijen. Het Engelse platteland is de perfecte plek om groene én culinaire inspiratie op te doen. Engeland staat bekend om zijn indrukwekkende tuinen en parken, die je met de handige nieuwe Gardens & Gourmet Bezoekerspas gratis kunt bezoeken.

Tuinenroutes in 5 regio’s

Cheshire, Essex, Hertfordshire, Kent en Peak District/Derbyshire zijn 5 prachtige regio’s die allemaal weer een andere kant van groen Engeland laten zien. Met de Gardens & Gourmet Bezoekerspas kun je een gratis tuinenroute door een van de regio’s volgen of twee regio’s met elkaar combineren. In Essex vind je bijvoorbeeld de historische tuin van Layer Marney Tower en de vernieuwende tuinen van de bekroonde tuineigenares Beth Chatto. Haar beroemde graveltuin heeft nog nooit water gekregen. De beplanting is geselecteerd op droogte-resistentie. Cheshire heeft de meeste tuinen per inwoner van heel Engeland, waaronder die van Arley Hall en de Trentham Estate. En ook in Hertfordshire vind je veel pareltjes, zoals de betoverende tuinen van het oude Knebworth House en de Henry Moore beeldhouwwerktuinen. In Derbyshire ligt het Peak District National Park. Met een pas voor deze regio kun je niet alleen een van Engelands meest bekende landgoederen in Chatsworth, het middeleeuwse Haddon Hall, bezoeken, maar ook traditionele herbergen en charmante theehuizen. Kent staat door zijn landelijke schoonheid zelfs bekend als de ‘Tuin van Engeland’. Je kunt er dromerige tuinen verkennen, zoals die van Leeds en Hever Castles, uitgestrekte wijngaarden bezoeken en de heerlijkste lokale producten proeven. Bekijk enkele voorbeeldroutes in deze regio’s op de website.

Hoe werkt de Gardens & Gourmet Bezoekerspas?

1. Kies de regio(‘s) die je wil bezoeken. 2. Koop de pas en download deze op je mobiel of laat hem thuisbezorgen. 3. Toon je pas voor gratis toegang bij deelnemende tuinen en voor mooie culinaire kortingen in restaurants, theehuizen, hotels en brouwerijen. Op de website kun je precies zien hoeveel je met de pas kunt besparen op je groene vakantie naar Engeland. En in onderstaande video een impressie van wat er allemaal te bewonderen is. Veel plezier! Gardens & Gourmet Visitor Pass 30sec from Go To Places on Vimeo.


Gratis voor jouMeer Adressen