Flammkuchen – dat is weer eens wat anders dan een pizza. Deze variant met frisse groene groenten, knapperige radijs en zalm oogt mooi én smaakt heerlijk!
Flammkuchen met asperges en gerookte zalm
Lunchgerecht voor 2 stuks | 30 min. + rijzen 60 min.
Ingrediënten
- 200 g groene asperges, gekookt
- 300 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
- 300 g pizzameel
- 150 ml lauwwarm water
- 45 ml olijfolie
- 1 zakje instant gist, 7 g
- 125 g crème fraîche
- 200 g verse doperwten gekookt
- 1 bakje hüttenkäse, 200 g
- 1 bosje radijs
- ook nodig: bloem om het werkblad te bestuiven
- versgemalen peper en zout
Bereiding
- Meng in een beslagkom de meel met een snufje zout. Voeg water, olijfolie en gist toe en kneed tot een soepel deeg.
- Laat 1 uur rijzen met een vochtige theedoek of folie over de kom.
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Leg bakpapier op een vlakke ondergrond en bestuif het met bloem. Rol de helft van het gerezen deeg hierop uit tot een flinterdunne lap en verdeel er de helft van de crème fraîche over.
- Bak de deeglap op het bakpapier in 10-15 min.
- Haal uit de oven en verdeel de asperges, gerookte zalm en doperwten erover. Bak nog 5 min.
- Haal weer uit de oven en verdeel nu de hüttenkäse en dunne plakjes radijs erover. Maal er vervolgens wat zwarte peper uit de molen over.
- Herhaal stap 4 t/m 7 met de andere helft van het deeg.
Meer lekkers met zalm
FOTOGRAFIE JAN LUIJK RECEPTEN | BEREIDING EN STYLING ANNELIES MORRIS | BEELDBEWERKING ERIC WEBER