Diner in Huisje James + overnachting

Anne Bonthuis

7 July 2017

Ooit was dit charmante, rietgedekte landhuis het woonhuis van de familie James. Nu is het een bijzondere plek om te dineren. Slapen kan een paar honderd meter verderop, aan de rand van de bossen van de Veluwe. De avonden bij restaurant Huisje James in Ugchelen zijn ontspannen en duren ongemerkt vaak langer dan gepland. En hoe fijn is het dan om na het diner niet naar huis te hoeven, maar te kunnen blijven slapen? Dit kan vlakbij, in een van de nieuwe comfortkamers van het naastgelegen Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel. Maar eerst gaan we lekker dineren. We zijn benieuwd! De ontvangst bestaat uit een aperitief en amuse in de Werkplaats van Huisje James. Vroeger stalde mevrouw James in deze ruimte haar Mini Cooper en sleutelde de heer James aan zijn oldtimers. Nu staan er leren fauteuils, een comfortabele bank met kussens en een robuuste stamtafel. Er is ook een schommel, daarnaast hangt een groot scrabblebord aan de muur. En er staat een vleugel in de ruimte; de klep staat uitnodigend open.

Vuurtje op het terras

Omringd door dit alles is het eenvoudig om de drukte van alledag achter ons te laten. In Huisje James is vervolgens de tafel al gedekt, zodat de avond zonder haperingen wordt voortgezet. Op de menukaart staan culinaire klassiekers, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor verse groenten uit eigen moestuin en lekkere streekproducten. De wijnkaart is heel uitgebreid; we ontdekken mooie wijnen van gerenommeerde huizen. Het diner – vijf gangen! – wordt afgesloten met koffie en een digestief, waarvan we genieten in de Werkplaats. Of zullen we buiten gaan zitten bij de naastgelegen Kapschuur? Daar brandt al een vuurtje, de stoelen staan eromheen.

Trek krijgen tijdens een koetsrit

Leuk om te weten: op zondagen vindt in de tuin bij Huisje James geregeld een traditioneel Engels culinair evenement plaats, zoals Sunday Roast of Sunday Picknick. Deze middagen beginnen met een koetsrit met authentieke rijtuigen door de Veluwse bossen. Wie een paard heeft, is van harte welkom om zelf mee te rijden. Bij terugkomst is er voor het paard een plek in de stal of in een van de weides naast het huisje. Zo’n bijzondere koetsrit voor een diner is trouwens elke dag van de week mogelijk.

Foto: Inez Pleizier

Gastronomisch genieten-arrangement

Een avond in Huisje James betekent: culinaire verwennerij in een sprookjesachtige omgeving. Na afloop overnacht je in een luxe, sfeervolle comfortkamer in het naastgelegen Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel. De volgende dag verken je de Veluwe te voet of met de fiets, de bossen zijn direct vanuit het hotel te bereiken via een pad langs de moestuin. Het is ook mogelijk een plek in een koets te reserveren voor een bijzondere Veluwebeleving. Wellicht spot je onderweg wel wild. Prijs: Vanaf € 136 p.p. (i.p.v. € 148,50). Seasons-lezers krijgen € 12,50 korting! Inclusief: • 1x koffie of thee met huisgemaakt appelgebak • 1x overnachting in een comfortkamer met terras of balkon • 1x luxe ontbijtbuffet • 1x vijfgangenmenu in Huisje James (exclusief drankjes) • 1x Valk Vers culinair pakket (eerlijk, ambachtelijk en vanuit de streek) • gebruik van de wellness- en fitnessfaciliteiten in het hotel Meer informatie en boeken: Deze aanbieding geldt t/m 31 december 2017 (met uitzondering van feestdagen) alleen bij een telefonische boeking via Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel, tel. 055-5414455, onder vermelding van ‘Seasons-aanbieding’.

Foto: Tim Buiting


Gratis voor jouMeer Acties en aanbiedingen