Citroenmarmelade-rolletjes

seasons

13-12-2012 08:07:49

citroenmarmalade rolletjes

citroenmarmalade rolletjesDe dag begint meer dan goed met deze citroenmarmelade- rolletjes! Een heerlijk recept van onze culinair redacteur Dosia Brewer       Voor 12 rolletjes Ingrediënten -4 eidooiers -1 ei -210 gram suiker -115 gram boter, gesmolten + extra om in te vetten -180 gram karnemelk -600 gram bloem -1 zakje gist (ca. 7 gram) -2 theelepels zout -100 gram citroenmarmelade -snufje zout -55 gram roomkaas -25 milliliter melk -150 gram poedersuiker Bereiding *Klop met een elektrische mixer de eidooiers, het ei, de 60 gram suiker, 90 gram boter en karnemelk goed door elkaar. Voeg ongeveer de helft van de bloem erbij en meng goed door. *Houd ca. 100 gram bloem apart en kneed met de hand de rest door het deeg. Het deeg is goed als het een mooie zachte bal vormt, maar niet plakkerig is. Voeg eventueel nog een beetje bloem toe. *Vet een kom in met een beetje boter en leg er het deeg in. Laat afgedekt met huishoudfolie ca. 2 uur rijzen of tot het in volume verdubbeld is. *Vet een bakblik van ca. 24 x 33 cm in. Rol het deeg uit tot een rechthoek van ca. 45 x 30 cm met de langste kant het dichtste bij. *Meng de rest van de suiker met de marmelade het zout en de rest van de boter en besmeer er het deeg mee maar houd aan de lange bovenkant ca. 2,5 cm vrij. *Rol het deeg van onder naar boven op zodat een lange rol ontstaat. Druk de lange naad goed dicht. *Snijd de rol in 12 gelijke stukken en zet ze met de snijkant naar beneden in het bakblik. Laat afgedekt ca. 2 uur op kamertemperatuur rijzen. Verwarm de oven voor op 180 °C en zet het bakblik in het midden van de oven. *Bak de rolletjes in 20-25 minuten gaar en lichtbruin. *Klop met een handmixer de roomkaas los met de melk en klop er dan de poedersuiker door. Verdeel over de afgekoelde maar nog iets warme rolletjes. Fotografie Albert Roosenburg  Styling Annelies Morris Bereiding Coen Beute  Receptuur Dosia Brewer  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Nagerecht