Blauwe-bessenijs

Marloes Blom

4 augustus 2019

Blauwe-bessenijs

Mooi en lekker, dit zelfgemaakte blauwe-bessenijs. Heerlijk voor een warme (na)zomerdag!

Blauwe-bessenijs

Bijgerecht voor 6-8 personen | ± 45 min.

Ingrediënten

• 500 g verse blauwe bessen • 200 ml water • 120 g suiker • 2 el citroensap • eventueel ijshoorntjes om te serveren • Ook nodig: ijsmachine Blauwe-bessenijs

Bereiding

  1. Pureer de blauwe bessen met een staafmixer. Zeef de puree en gooi de pitjes en pulp weg.
  2. Maak een suikersiroop. Breng hiervoor het water aan de kook en voeg de suiker toe. Laat al roerend de suiker helemaal oplossen. Laat de siroop vervolgens wat afkoelen en meng dan het citroensap en de gezeefde blauwe bessen erdoor. Laat helemaal koud worden in de koelkast.
  3. Schep het mengsel in de ijsmachine en laat de machine ± 40 min. draaien totdat het mengsel ijs is geworden. Serveer bijvoorbeeld in ijshoorntjes.

CREDITS: Fotografie Jan Luijk | Productie & styling Ingrid van Kuringen | Recepten & foodstyling Julie Teeken | Bewerking Dosia Brewer

Zelf bosvruchten plukken?

Hier vind je adressen van pluktuinen.

Meer home-made ijs & blauwe bessen

Koffie-ijs Dragonijs-hoorntjes met frambozen Zommerbessen clafoutis


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht