Mooi en lekker, dit zelfgemaakte blauwe-bessenijs. Heerlijk voor een warme (na)zomerdag!
Blauwe-bessenijs
Bijgerecht voor 6-8 personen | ± 45 min.
Ingrediënten
• 500 g verse blauwe bessen • 200 ml water • 120 g suiker • 2 el citroensap • eventueel ijshoorntjes om te serveren • Ook nodig: ijsmachine
Bereiding
- Pureer de blauwe bessen met een staafmixer. Zeef de puree en gooi de pitjes en pulp weg.
- Maak een suikersiroop. Breng hiervoor het water aan de kook en voeg de suiker toe. Laat al roerend de suiker helemaal oplossen. Laat de siroop vervolgens wat afkoelen en meng dan het citroensap en de gezeefde blauwe bessen erdoor. Laat helemaal koud worden in de koelkast.
- Schep het mengsel in de ijsmachine en laat de machine ± 40 min. draaien totdat het mengsel ijs is geworden. Serveer bijvoorbeeld in ijshoorntjes.
CREDITS: Fotografie Jan Luijk | Productie & styling Ingrid van Kuringen | Recepten & foodstyling Julie Teeken | Bewerking Dosia Brewer
Zelf bosvruchten plukken?
Hier vind je adressen van pluktuinen.
Meer home-made ijs & blauwe bessen
Koffie-ijs Dragonijs-hoorntjes met frambozen Zommerbessen clafoutis