Appelbloesemgelei

seasons

5 April 2013

appelbloesemgelei

appelbloesemgeleiHoe fris en vol belofte is zo’n uitbundige bloesemtak op tafel. Een feest om naar te kijken, maar ook letterlijk een smaakmaker. Of het nu van de appel, peer, kers of pruim is: bloesemblaadjes zijn heerlijk in zoete gerechten. – Appelbloesemgelei – Ingrediënten: – ½ litermaat appelbloesem 
(alleen het bloesemgedeelte) – ½ liter water – 250 milliliter citroensap – 1 kilo geleisuiker • Breng het water aan de kook 
en giet het over de appelbloesem. Laat dit 1 nacht intrekken. • Zeef het bloesemwater en gooi de blaadjes weg. Doe het water in een pan en voeg het citroensap en de geleisuiker toe. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat 4 minuten borrelend koken. • Schenk de gelei in goed schoongemaakte, gesteriliseerde potten. Sluit ze direct en zet ze 5 minuten op de kop. • Smeer de gelei op een geroosterde witte boerenboterham met boter en strooi er wat appel-bloesem over. Fotografie Eric van Lokven Styling Jet Krings Receptuur Dosia Brewer


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten