3x groene hotspots in Rotterdam

Marene Hendriksen

6 March 2019

Rotterdam

Een dagje Rotterdam op de planning staan? Stap dan eens binnen bij een van deze gezellige groene hotspots. Je kunt er terecht voor een lekkere lunch, een goede bak koffie of zoete lekkernijen. Wij delen onze favorieten met jullie! 

Koozie

Zoals ze zelf aangeven, is ‘Koozie‘ de Rotterdamse versie van ‘cosy’. Het staat voor een nieuwe beleving in hartje Rotterdam en is bij veel mensen een favoriete hotspot. Ook wij werden gelijk enthousiast door de vele groene vrienden waarmee je omringd wordt op deze fijne plek. Maar ook het eten is er niet verkeerd. Geniet bijvoorbeeld van een huisgemaakte taart, quiche of soep. Je vindt Koozie op de van der Takstraat 51, Noordereiland in Rotterdam.

Rotterdam

Beeld: Ingrid Dercksen

Maak-Rotterdam

Deze hotspot is net even anders dan je verwacht. Naast dat je er heerlijke koffie kunt drinken en kunt genieten van een zelfgebakken taartje, is het ook een plek waar je je creativiteit kunt laten spreken door bijvoorbeeld het volgen van een workshop! En zoals je op de foto kunt zien, is er ook geen gebrek aan planten. In elk hoekje piept een groene vriend omhoog. Ook leuk: je kunt er zelfs een aantal planten kopen. Daar worden wij enthousiast van. Een bezoekje brengen? Je vindt Maak-Rotterdam aan de Mathenesserweg 81a.

Rotterdam

Beeld: Maak Rotterdam

Altijd in de buurt

Breng een bezoekje aan ‘Altijd in de buurt’ en bewonder het eerste uur het prachtige interieur, inclusief alle planten! Daarna kun je er een heerlijk ontbijtje bestellen of een uitgebreide lunch. Voor alleen een drankje zoals een kop koffie ben je natuurlijk ook welkom. Ook zijn er vaak leuke evenementen zoals ‘Vietnam in de Buurt’ waar je een avond heerlijk Vietnamees kon eten. Leuk! Deze toffe hotspot vind je aan de Weena 709 in Rotterdam.

Rotterdam

Beeld: Altijd in de buurt Rotterdam

Lees ook:

3x groene eethotspots in Amsterdam  Groene hotspots in Gent  5 leukste koffietentjes van Utrecht  Den Bosch: hotspots voor een dagje of weekend weg 


Gratis voor jouMeer Adressen