De woonstijl ‘coastal grandmother’: breng de kust naar binnen

Marjolein ter Braak

5 September 2018

Coastal Grandmother


De woonstijl ‘coastal grandmother’ is een charmante combinatie van de ontspannen sfeer van een kusthuis en de warmte van grootmoeders interieur. Deze trend heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege de nostalgische en gezellige uitstraling. Als je het kalmerende effect van de zee wilt ervaren zonder je huis te verlaten, dan is deze woonstijl iets voor jou. In dit artikel delen we enkele tips over hoe je je eigen interieur met wat simpele tips in de ‘coastal grandmother’ stijl kunt transformeren.

1. Kies voor zachte kleuren

De basis van de ‘coastal grandmother’ stijl ligt in de kleuren. Kies voor zachte, natuurlijke tinten zoals lichtblauw, zachtroze, mintgroen en zandkleuren. Deze kleuren creëren een rustige en ontspannen sfeer, die typerend is voor de kuststijl. Overweeg om een accentmuur in een van deze kleuren te schilderen voor een subtiele maar impactvolle verandering.

2. Vintage meubilair

Om de grootmoederlijke charme toe te voegen aan je interieur, kun je op zoek gaan naar vintage meubilair. Denk aan antieke dressoirs, rieten stoelen, en oudere meubelstukken met karakter. Deze items geven je huis een nostalgische uitstraling en passen perfect bij de ‘Coastal Grandmother’ stijl.

3. Mix en match met textiel

Deze woonstijl staat bekend om zijn uitbundige gebruik van textiel. Kies voor gestreepte kussens, gebreide dekens en bloemrijke gordijnen om de ruimte te versieren. Het combineren van verschillende textielsoorten en patronen voegt een bohemien element toe aan de kustsfeer. Dat moet je natuurlijk wel leuk vinden. Zo niet, sla je deze stap over.

Coastal Grandmother

4. Natuurlijke materialen

Kies voor natuurlijke materialen zoals hout en rotan voor de meubels en accessoires. Deze materialen dragen bij aan de rustieke kustuitstraling.

5. Verlichting

De juiste verlichting kan de sfeer van je interieur drastisch veranderen. Overweeg om zachte, gedimde verlichting te gebruiken, zoals kroonluchters met kaarsen of tafellampen met lampenkappen van lichte stoffen. Dit zal de kustsfeer versterken en creëert een gezellige sfeer.

6. Persoonlijke touch

Voeg persoonlijke accenten toe aan je interieur, zoals familiefoto’s in vintage lijsten of handgemaakte kunstwerken van je (klein)kinderen. Deze details zullen je ‘coastal grandmother’ stijl een persoonlijke touch geven en herinneringen oproepen aan gelukkige momenten aan zee.

Kortom, de ‘coastal grandmother’ woonstijl combineert de ontspannen charme van de kust met de warmte van grootmoeders huis. Door zachte kleuren, vintage meubels, uitbundige textiel en een vleugje van de zee toe te voegen, kun je deze stijl in je eigen interieur tot leven brengen. Laat je creativiteit de vrije loop en geniet van de gezellige sfeer die deze stijl met zich meebrengt.

Meer voorbeelden? Lees ook: Coastal grandmother: een sophisticated woonstijl, neutrale kleuren en veel licht

Coastal Grandmother

Gratis voor jouMeer Wonen