Coastal grandmother: een sophisticated woonstijl, neutrale kleuren en veel licht

Marjolein ter Braak

5 September 2023

costal grandmother woonstijl

Er waait een frisse wind over uit Amerika, afkomstig van de East Coast. Coastal grandmother heet de woonstijl en het is een tikkeltje sophisticated, met neutrale kleuren en veel licht. De subtiele gele accenten en streepelementen maken het nog net iets zonniger. In dit artikel vind je inspiratie voor de costal grandmother woonstijl.

4x costal grandmother woonstijl

Van de duinpan

Om het kustgevoel compleet te maken haal je wat decoratieve grassen in huis. Zet ze in verschillend gevormde vazen en speel met het gekozen kleuraccent.

costal grandmother woonstijl
kliving.com), hoge vaas € 200 (babetteuitbabylon.nl), kunstwerk 1083430 van Dina Dankers € 137 (werkaandemuur.nl), grassen en droogbloemen (decofleur.nl).

Strandgevoel

De naam zegt het al: coastal grandmothers wonen aan de kust of hebben er een zomerhuisje. Vandaar dat frisse zeebries-gevoel in het interieur. De witgeverfde plankenvloer lijkt zo uit een strandtent te komen en het kamerscherm doet wat denken aan een badhokje.

costal grandmother woonstijl
Badjas € 79 en leren slofjes € 22,95 (ottomania.nl), stoel Caterpillar Twinchair v.a. € 349 (hetkabinet.nl), lobbybank € 595 (hetkabinet.nl), mand (fermliving.com)

Streepjes zetten

Gestreepte stoffen voegen karakter toe in het interieur zonder de aandacht op te eisen is typisch voor de costal grandmother woonstijl.

costal grandmother woonstijl
Stoel Abaca Lounge € 439 en vloerkleed € 529 (hkliving.com), hammamdoek € 28,95 (ottomania.nl), wit kussen Nomad by Fant € 199 en gestreept kussen geel/roze € 129 (sukha.nl), rond oker kussen Mads € 49,95 (essenzahome.nl), gestreepte kussens geel/grijs € 49 (bijzonderheden.nl), bijzettafel Wells € 165 (hetkabinet.nl), kunstwerk 1083414 van Dina Dankers Art Frame € 326 (werkaandemuur.nl)

Muurbloemen

De abstracte, botanische kunst van Dina Dankers past perfect bij het luchtige, zorgeloze kustgevoel. Bescheiden, maar dan wel met een uitgesproken karakter, dat kan de goedkeuring wegdragen van de coastal grandmothers. 

Kunstwerk 1017074 € 224 (werkaandemuur.nl), kruik € 195 (weldaad.com)

Andere wooninspiratie vind je hier.

FOTOGRAFIE ALBERT ROOSENBURG STYLING ANNELIES MORRIS


Gratis voor jouMeer Wonen