Reiswijzer Cap de la Hague (Franse schiereiland Cotentin)

Marloes Blom

4 September 2022

cotentin

Op het Franse schiereiland Cotentin kun je heerlijk wandelen – je leest alles over onze ervaringen in deze reisreportage over Cap de la Hague. Wil je zelf naar Cotentin? Hier delen we reistips!

Naar Cotentin?

Zo kom je er

Cap de la Hague maakt deel uit van het schiereiland Le Cotentin, departement Manche, vooral bekend vanwege Le Mont-Saint-Michel. Vanaf Utrecht rij je er in 8 uur naartoe. De trein komt tot Cherbourg-en-Cotentin (8,5 uur), daarvandaan gaat een bus (ruim 1 uur).

Het schiereiland Le Contentin is bekend bij tuinliefhebbers dankzij het milde klimaat, beïnvloed door de warme Golfstroom. Meer dan dertig tuinen stellen hun deuren open voor het publiek. Check voor meer informatie deze sites:

De exotische plantenpracht van le Jardin Botanique de Vauville.

3x Logeren met zicht op zee

  1. Het kleine maar fijne hotel L’Erguillère bezit slechts negen kamers, alle met zicht op zee.
  2. Het legendarische Hotel Le Landemer werd na 150 jaar door de nieuwe eigenaars grondig verbouwd en ingericht met een moderne panoramische eetzaal met uitzicht op het strand van Urville-Nacqueville. De Nederlandse kok Hendrik Jansen van der Sligte staat achter het fornuis.
  3. Hotel de la Falaise ligt aan de rand van Port Diélette (vanwaar veerboten naar de Britse Kanaaleilanden vertrekken) en is een eenvoudig hotelletje met ongekunstelde charme. Sommige kamers hebben zeezicht.

Uit eten

Vis en zeevruchten prijken hier op bijna elke menukaart: oesters van Saint-Vaast, mosselen van Barfleur, lokale blauwe kreeft… In Café du Port in de kleine haven van Le Hâble tref je vooral locals die zich tegoed doen aan de ‘soupe de poissons de roche’, krab en bergen zeevruchten. Reserveren is een must. restaurantduport-omonvillelarogue.fr

Auberge des Grottes is een ander instituut op de Cap dat zijn bekendheid vooral dankt aan zijn ligging met zicht op de kliffen van Jobourg. Op het menu staan vooral vis en zeevruchten, waarbij de lokale cider heerlijk smaakt.

CREDITS: TEKST & FOTOGRAFIE KAT DE BAERDEMAEKER

Meer reistips


Gratis voor jouMeer Frankrijk