3 mooiste warmwaterbronnen van Europa

Linde Verhulst

29 September 2017

De zomer is nu toch echt voorbij en voor je het weet loop je alweer rond in een dikke winterjas. Misschien zit je daar nog helemaal niet op te wachten. Daarom hebben wij de warmste plekken in Europa voor je opgezocht voor de koude maanden: 3 prachtige natuurlijke warmwaterbronnen!

1. Terme di Saturnia – Toscane 

Het middeleeuwse stadje Saturnia ligt in het zuiden van Toscane. Door de geologische samenstelling van dit deel van Toscane is het water puur. Het water in de bron heeft een temperatuur van 37 graden. Het regenwater wordt per druppel gefilterd door het holle kalksteen van de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata en maakt een reis van ongeveer 40(!) jaar voor het ontspringt bij de bron. Tijdens de reis wordt de concentratie van het water verrijkt door mineralen, zoals zwavel, calcium en magnesium. Dit is heilzaam bij ademhalings-, huid-, spier- en gewrichtsklachten.

2. Santorini Hot Springs – Griekenland

Deze warmwaterbron ligt op het vulkanische eiland Nea Kameni. Het eiland is alleen per boot bereikbaar. Het geel/oranje water heeft volgens de Grieken een therapeutische werking. De warmwaterbronnen zijn afkomstig uit de kraters van de vulkaan. Het water is niet heel erg warm, maar 33 graden is warm genoeg om eens lekker te ontspannen!

3. Blue Lagoon – IJsland 

In het hart van een lavaveld bevindt zich de Blue Lagoon. Het bad is ontstaan uit geothermisch verwarmd zeewater. Het water heeft een heerlijke temperatuur van ongeveer 40 graden. Als je over het water kijkt en de damp van het water omhoog ziet kringelen, lijkt het alsof je in een sprookje terecht bent gekomen. Het water is rijk aan mineralen, zoals silica en sulfer. Het water van de Blue Lagoon is daarom heilzaam voor mensen met huidproblemen. Foto’s: Pinterest


Gratis voor jouMeer Reisverhalen