5x mooiste stranden van Europa

Linde Verhulst

21 November 2017

stranden

Voor degene die nu al genoeg hebben van het koude weer en alvast willen wegdromen van mooie stranden, hebben wij de mooiste stranden van Europa voor je verzameld.

1. Playa San Miguel, Ibiza, Spanje

Naast de grote clubs en feestende mensen is er echt nog wel iets moois gebleven aan het Spaanse eiland, waaronder de geheime stranden die behoren tot de mooiste van de wereld. Het dorpje San Miguel is een plek waar je helemaal tot rust kunt komen in de prachtige omgeving en kunt genieten van het helderblauwe water. Langs de baai zijn gezellige visrestaurantjes te vinden, voor de sportliefhebbers zijn verschillende watersportmogelijkheden.

stranden2. Zlatni Rat, Kroatië

Dit strand is al meerdere keren uitgeroepen tot mooiste strand van de wereld. Wat het strand zo bijzonder maakt is de V-vormige witte kiezelstrand. Deze ‘hoorn’ verandert voortdurend van positie onder invloed van wind, stroming en golven. Doordat het strand zo smal is, is altijd één kant van het strand windstil. En bang om te verbranden hoeft ook niet door de hoeveelheid bomen op de voet van het strand, wat genoeg schaduw biedt.

3. Ölüdeniz, Turkije

Het mooiste strand van Turkije vind je aan de rustige kustplaats Ölüdeniz. Doordat hier de Mediterraanse zee samenkomt met de Egeïsche zee, ontstaat er een turquoise en aquamarine kleurenspektakel. De afgeschermde baai van Ölüdeniz wordt ook wel ‘Blue Lagoon’ genoemd, vanwege de prachtige kleur water.

4. Praya da Falésia, Algarve, Portugal

Het zand bij deze zee is poederachtig goud. Er is nergens zeewier of rotzooi te zien en het is er vaak niet druk. Het strand wordt afgeschermd door de rode kliffen die je op de foto hieronder ziet. Het strand is te vinden in de buurt van de bekende stad Albufeira, alleen dan zonder de feestende toeristen.

5. Luskentyre Beach, Isle of Harris, Hebriden / Schotland

Een lekker bruin kleurtje zal je hier niet krijgen, maar de omgeving is prachtig. In plaats daarvan krijg je een mooie strandwandeling en een heleboel frisse lucht ervoor terug. Het strand is gelegen aan de westkust van het eiland Harris in de Schotse Buiten-Hebriden en is een van de minst bezocht spectaculaire stranden. Geniet hier dus van alle rust. Beeld: Pinterest


Gratis voor jouMeer Reisverhalen