Wandeltip: 3x een klompenpad dat je echt wilt bewandelen

Marene Hendriksen

12 December 2018

klompenpad

Wandel over boerenland in de provincie Utrecht en Gelderland en ontdek unieke stukjes van Nederland. Elk klompenpad is onderdeel van Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Ondertussen zijn er al 111 prachtige wandelroutes die allemaal de moeite waard zijn om te wandelen. Wij delen 3 van onze favorieten met jullie. 

Klompenpad

Ontdek prachtige stukjes natuur en cultuur in de provincies Utrecht en Gelderland door het wandelen van een klompenpad. Loop door gebieden die typerend zijn voor de streek en geniet van de rust. Van alle klompenpaden is een eigen pagina beschikbaar inclusief een overzichtskaart op naam of lengte en een kaartje met de route. Een leuke bezigheid voor in het weekend!

1. Broekerpad

Wandel 7 kilometer in de Gelderse Vallei en verwonder je over de mooie natuur waaronder de beekjes en landgoederen. Het buitengebied van Woudenberg en Scherpenzeel is groen en rustgevend, alles wat je wilt tijdens een heerlijke wandeling. Wil je dit klompenpad gaan wandelen? Kijk hier voor alle informatie.

2. Achterwooldsepad

Deze groene route is 10 kilometer lang en start op Minicamping en geitenboerderij Brömmels in Winterswijk. Vanaf daar loop je een gevarieerde wandeling in een bosrijk en agrarisch landschap. Meer informatie over dit klompenpad en de route vind je hier.

3. Nesserpad

Dit klompenpad start bij Parkeerplaats Oude Haven in Eemnes. Ontdek het veelzijdige buitengebied van Eemnes tijdens deze wandelroute van 10 kilometer. Wandel langs de Eem en door de polder en bewonder de mooie natuur. Let ook zeker op de diverse weidevogels die je er kunt spotten. Kijk voor meer informatie over de route hier. Meer informatie over alle klompenpaden? Ga naar www.klompenpaden.nl klompenpad

Lees ook:

Wandeltip: Rijnstrangenpad Gelderland  5x prachtige nationale parken in Nederland Wandeltip: de Kempen in Belgisch Limburg 


Gratis voor jouMeer Gelderland