Winterwoudlopen en hotelarrangement in het Teutoburgerwald

Anne Bonthuis

8 February 2018

teutoburgerwald

In de nieuwste Seasons lees je hoe onze redacteur Mirjam Enzerink de Hermannsweg loopt. Een langeafstandswandeling over besneeuwde heuvels en langs grillige rotsformaties. Ze sluit de wandeling af met een ontspannen bad, gevuld met geneeskrachtige modder, in spahotel Gräflicher Park. Zelf de route lopen en overnachten in dit hotel? Wie in februari boekt, krijgt een cadeautje.

Speciaal voor Seasons-lezers

Bij een boeking van het vierdaagse arrangement ‘Durch Atmen und Wohl Fuehlen’ staat voor Seasons-lezers een fles Sekt klaar op de kamer. Je verblijft op een luxe kamer, maakt gebruik van alle spa-faciliteiten, krijgt twee modderpakkingen en geniet van een heerlijk ontbijt. Geldig voor boekingen in de maand februari voor een verblijf in 2018, o.v.v. Seasons 2018. Kijk voor het programma en prijzen op de website van het hotel.  

Geneeskrachtig modderbad

In het spahotel Gräflicher Park is er voor vermoeide wandelaars de ideale afsluiting: een bad in geneeskrachtige modder. De veengrond wordt gewonnen achter het badhuis, waar het na gebruik teruggaat in de aarde. Na dertien jaar is het op natuurlijke wijze gezuiverd en weer klaar voor gebruik. Mirjam: “In het badhuis zet een medewerkster de modderkraan open boven een stalen badkuip. In een paar seconden tijd vult het zich met ‘vloeibaar zwart goud’, zoals ze het noemt. De massa is veertig graden en voelt heerlijk aan op de vermoeide spieren. Met onze ogen dicht voelen we klontjes aarde, blaadjes en zelfs kleine takjes tussen onze vingers. Rozig wandelen we na een douche en dutje in warme doeken terug naar onze suites. We geuren lichtjes naar natte bladaarde. Dichter bij de natuur komen we dit weekend niet.”  

Winterwoudlopen in het Teutoburgerwoud

De Hermannsweg is een langeafstandswandeling van 158 kilometer met als vertrekpunt het stadje Rheine; de eindhalte is het Leopoldstal. De weg loopt grotendeels over de glooiende kam van het Teutoburgerwald tot op 500 meter hoogte. Onderweg kun je genieten van warme chocolademelk in de Almhütten en stevige winterkost in vakwerkdorpjes. En dat alles op slechts een uur rijden vanaf de Nederlandse grens. Sommige delen zijn uitsluitend te voet bereikbaar, zoals de ijsblauwe rivier door de Lengericher Canyon. Maar binnen een straal van enkele kilometers ligt altijd wel een parkeerplaats, zodat je desgewenst in deeletappes de hoogtepunten van het glooiende landschap kunt bezoeken. Samen met kamweg ‘Eggeweg’ vormt de route de 226 kilometer lange wandelweg Hermannshöhen, die loopt tot aan Obermarsberg in Hochsauerland. Meer informatie over de streek vind je op hermannshoehen.teutoburgerwald.de en teutoburgerwald.de. Met dank aan germany.travel/nl 

Foto’s: Peggy Janssen

 


Gratis voor jouMeer Duitsland