Wandelen in schilderachtig Litouwen

Anne Bonthuis

9 April 2018

litouwen

Het voorjaar is een prachtige tijd om wandelingen te maken door de ongerepte bossen van Litouwen. Het heldere lichtgroen aan de bomen, de vele nestelende vogels: een feest van de natuur! In Litouwen is rust en ruimte in overvloed om van de lente te kunnen genieten. Hier geen platgetreden paden door toerisme, maar uitgestrekte bossen en een schilderachtige, lange kustroute langs de Oostzee. Dit fraaie land bestaat voor meer dan dertig procent uit bos en herbergt zo’n drieduizend meren. Wandelen, kajakken: deze plek lijkt ervoor gemaakt. Vogels keren er elk jaar en masse terug naar hun broedplaatsen.

Origineel en rustgevend

Het is veelzeggend dat hier slechts drie miljoen mensen wonen op een oppervlakte van bijna twee keer Nederland. De dorpen zijn sfeervol en gemoedelijk, met fraaie houten huizen en volop bijzondere adressen om te eten en logeren. Voeg daarbij nog de rijke Litouwse cultuur, de boeiende openluchtmusea en de sfeervolle historische hoofdstad Vilnius en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een originele en heerlijk rustgevende vakantie.

Reizen naar Litouwen

Litouwen is uitstekend bereikbaar vanuit Nederland: er zijn dagelijks directe vluchten naar hoofdstad Vilnius, een vlucht van iets meer dan twee uur. Litouwen is lid van de Europese Unie. De euro werd in 2015 als betaalmiddel ingevoerd. Meer informatie: vakantielitouwen.com Deze advertorial kwam tot stand in samenwerking met Litouwen. BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren BewarenBewaren


Gratis voor jouMeer Overig