Le Piquet: familiehuis voor elk seizoen – met lezersaanbieding!

Linde Verhulst

3 July 2018

Het ruim twee eeuwen oude le Piquet stond er haveloos bij toen Moniek en Bram Drexhage zich erover ontfermden. Nu is het een warm thuis waar het gezin zomer én winter bij elkaar komt.

Ontstaan le Piquet

Frankrijk was altijd al een geliefd vakantieland van Moniek en Bram Drexhage uit Bussum. Ambities voor een eigen vakantiehuis waren er niet. Tot ze zestien jaar geleden bij toeval le Piquet ontdekten, een maison en pierre uit 1799. “Het was niet meer dan vier muren en een lek dak”, herinnert Moniek zich. “Maar de ligging was prachtig in de heuvels bij Rocquecor in het departement Tarn-et-Garonne. Het Toscane van Frankrijk, zeggen we weleens. Tot onze grote verrassing stond het huis te koop voor niet al te veel geld. We hebben toen min of meer spontaan besloten het te kopen.”

Vorige bewoners

De eerste werkzaamheden bestonden vooral uit slopen en opruimen. De zolder en schuren stonden vol spullen, waaronder minstens duizend oude flessen. Ze verwezen naar het verhaal van de vorige bewoners, die op versnipperde stukjes grond in de omgeving druivenstokken hadden aangeplant. Zelfs gevulde potten met confit de canard van vijftig jaar oud kwamen voor de dag. “We voelden ons echte schatgravers. Onze kinderen Fleur, Toon en Dieuwertjes waren in die tijd nog klein en voor hen was het een groot avontuur.”

Familiehuis

Stap voor stap is le Piquet samen met een architect en een lokaal bouwteam verbouwd tot een licht en ruimtelijk vakantiehuis. Los van hier en daar een noodzakelijke vernieuwing bleef de oude ziel onaangetast. “We vonden het belangrijk dat de sfeer bewaard bleef. Zo hebben we bewust de oude indeling gerespecteerd. Het huis had bijvoorbeeld een lange gang in het midden, daar houd ik heel erg van.” De keuken in het hoofdhuis is een echte ontmoetingsplek. In de winter schaart de familie zich rond het vuur onder de hoge zandstenen schouw met wijn en mooie verhalen.

Relaxen

In de zomer speelt het leven zich vooral buiten af. Het oude ‘terras couvert’, dat vol stond met bouwmaterialen, groeide uit tot een grote veranda. Hier is het heerlijk loungen in de schaduw op de banken en in de hangstoelen. Zelfs in de winter is het er goed toeven. “Dit is onze tweede ‘woonkamer’. Afgelopen kerst hebben we er zelfs gegeten. Het was zacht buiten en met de haard aan is het dan al snel aangenaam.” Rondom het huis maakte het echtpaar romantische bloemenborders. Vooral de rozen doen het fantastisch op de zware klei. Verschillende variëteiten klimmen tot op het dak. Zoals bij de voormalige pigeonnier. In het oude torentje met wanden van vakwerk is een al even romantisch slaapverblijf gemaakt. le piquet

Lezers Jubileumaanbieding

Vakantiehuis le Piquet is z’n geheel te huur. In de verschillende vertrekken zijn 17 slaapplaatsen (inclusief het tweepersoons-poolhouse bij het zwembad). Prijzen variëren van €1.150 per week in het laagseizoen tot €2.800 in het hoogseizoen. Kijk voor meer informatie op alsgodinlepiquet.nl. Deze zomer openen Moniek en Bram een tweede vakantiehuis voor de verhuur nabij Beauville in Lot-et-Garonne; de oude watermolen van Calbel. Kijk voor een sfeerimpressie op moulincalbel.com. Seasons-lezers ontvangen 10% korting op een boeking vanaf half september 2018 t/m eind juni 2019. Vermeld bij het boeken ‘Seasons-korting’.

Lees ook…

Favoriete logeeradressen champagnestreek Logeren tussen flamingo’s Montenegro: 5 meest bijzondere plekken


Gratis voor jouMeer Acties en aanbiedingen