Landgoed Altembrouck
13-06-2013 06:28:34
Liefde voor wat rechtstreeks van het land of uit de zee komt, met veel aandacht verwerkt in pure, smaakvolle streekgerechten: dat kenmerkt de eigenzinnige restaurants in deze serie. Deze keer: restaurant Fogo op landgoed Altembrouck in de Belgische Voerstreek. ‘Uit respect voor het leven,
laten we niets van een dier
verloren gaan: alles wordt tot het kleinste stukje verwerkt’. Restaurant Fogo is ondergebracht in het voormalige koetshuis. Het restaurant heeft geen vaste kaart.
Het menu wisselt dagelijks, met uitzondering van
de klassiekers als de gegrilde wagyu-steak. Een driegangenmenu kost circa € 65,- per persoon. ’s Ochtends wordt er een uitgebreid landgoedontbijt
met huisgemaakte patés, marmelades en verse sappen van de eigen gaarden uit het Noorbeekdal geserveerd. Het domein kan worden afgehuurd voor allerlei feestelijkheden. Het vee op het landgoed is uitsluitend bestemd voor consumptie ter plaatse. Dat heeft als groot ecologisch voordeel dat de dieren niet getransporteerd hoeven te worden. Onlangs werd een landgoedwinkel geopend, waar vlees van het wagyu-rund en mangalica-varken
te koop is, naast andere smaakvolle streekproducten. Overnachten Het domein Altembrouck beschikt over 27 stijlvol ingerichte kamers met zicht over weilanden en de historische landschapstuin. Landgoed Altembrouck
ligt heel rustig en leent zich perfect als uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers. Het verblijf is volledig CO2-neutraal. Overnachten kan vanaf € 125,- per
nacht exclusief ontbijt (€ 17,- per persoon). Altembrouck 4 B-3798 ’s-Gravenvoeren België 0032 (0) 43330186 of 043 2010614 www.altembrouck.net
Tekst en fotografie Kat De Baerdemaeker