Bijzonder overnachten: onder de sterrenhemel in een iglo

Laurence Talet

22 October 2018

iglo

Wakker worden in een warme iglo, omringd door een sneeuwlandschap midden in de natuur. In de Kakslauttanen iglo’s in Finland kun je extra speciaal: vanuit je bed het noorderlicht bewonderen. In dit artikel vertellen we je waarom een trip naar Lapland een onvergetelijke ervaring is.

Bijzonder Lapland

Lapland is één van de laatste ongerepte natuurgebieden van Europa. Het is eigenlijk niet echt een land, maar een gebied dat vroeger het leefgebied was van rendieren en het Samische volk. Het landschap is verspreid over vier landen: van Femunden in Noorwegen en Noord-Dalarna in Zweden via Noord-Finland tot aan het schiereiland Kola in Rusland.

Activiteiten

Een overnachting in de Kakslauttanen iglo’s in Finland zal je niet gauw vergeten. De iglo’s zijn gelegen in de sneeuw en gemaakt van thermisch glas waardoor je prachtig het noorderlicht kunt zien. Ook zijn er veel activiteiten te doen rondom het hotel. De iglo’s zijn midden in het bos gelegen, waar ook de cultuurgrond van de Sami en hun rendierkuddes zijn. Voor de deur starten er winteractiviteiten zoals: een hike met husky’s door de sneeuw, ijsvissen en een huskysafari.

   

Voorzieningen iglo

De iglo’s van hotel Kakslauttanen Arctic Resort hebben alle comfort van een gewone kamer. Er zijn verschillende type kamers. Type A is geschikt voor twee personen en voorzien van twee comfortabele bedden. Eventueel kan er een derde bed worden bijgeplaatst. Verder beschikt type A over elektriciteit en een toilet. Je kunt gebruikmaken van de douches in het nabijgelegen sanitairgebouw. Type B is groter en heeft een badkamer. Daarnaast heeft het Finse resort een restaurant, een gezellige bar met open haard, een ijskapel, een ijsgalerij, een bijzonder sneeuwrestaurant en een sfeervolle lounge. En.. vergeet niet een bezoek te brengen aan de rooksauna (de grootste ter wereld!). Kijk voor meer informatie op: Slapen in een iglo  iglo Beeld: Origineel Overnachten en Pinterest

Lees ook:

Bijzonder overnachten: met je voeten in het zand Bijzonder overnachten: 1500 meter boven zeeniveau 3 mooiste warmwaterbronnen van Europa


Gratis voor jouMeer Reizen