5x mooie nationale natuurparken in Europa

Marjolein ter Braak

04-12-2019 12:00:26

nationale natuurparken Europa

Europa heeft prachtige nationale natuurparken om te bezoeken. Leuk dus om daar een vakantie of een weekendje weg omheen te bouwen. Dit zijn de vijf mooiste. Met je hoofd in de wind (of zon) en lekker doorstappen. Wandelen in de natuur werkt louterend. Genieten van vergezichten, en de natuur in zijn seizoen. Want of het groen nu slaapt, net ontwaakt, in volle glorie is, of zijn bladeren bruin, rood en oranje kleurt: het is altijd mooi.

5 mooie nationale natuurparken in Europa:

Deze nationale parken zijn zeker een bezoekje waard. Maak je klaar voor een oase van rust, indrukwekkende rotsformaties, spiegelende gletsjermeren en magische watervallen. 

 1. Snowdonia National Park – Wales

  Het park heeft zijn naam te danken aan de hoogste berg van het land die er zijn thuis heeft: Mount Snowdon. Je vindt er meren (en ook de grootste die het land heeft, het Balameer), prachtige ruïnes, en uitgestrekte valleien die begraast worden door schapen. Let op: de wandelingen zijn soms wat steil. Heb je daar geen zin in? Neem dan de kabeltrein die naar de hoogste top van Mount Snowdon gaat.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door SNOWDONIA (@snowdoniagram) op

 2. Bieszczady National Park – Polen

  In dit park kun je beren, wolven, lynxen en bizons tegenkomen. Als je geluk hebt dan, want zeventig procent van het park is voor bezoekers niet toegankelijk zodat de dieren er rustig kunnen leven. Als je gaat voor rust is dit park een aanrader want je zult hier lang kunnen wandelen zonder mensen tegen te komen. De heuvels en de kronkelende rivieren zijn schilderachtig.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Martynika (@maarzena_r) op

 3. Rila National Park – Bulgarije

  Er zijn twee dingen die je absoluut moet doen in dit park. De wandeling langs de zeven Rila meren en een bezoekje brengen aan het Rilaklooster. Dat ligt op 1.147 meter boven de zeespiegel en prijkt op de UNESCO-werelderfgoedlijst. In het noorden van het park, in Saperewa Bania, vind je de enige actieve geiser van Zuidoost-Euopa.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Veselina Zhelyazkova (@veselinazhelyazkova) op

 4. Nationaal park Ordesa y Monte Perdido – Spanje

  Dit park behoort tot het UNESCO-werelderfgoed. Het landschap is mythisch met pittoreske valleien, prachtige watervallen en mooie uitkijkpunten. In de Escuaín Vallei kun je gieren en andere roofvogels zien die hier leven.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Goos den Biesen (@goos_photography) op

 5. Nationaal Park Saksisch Zwitserland – Duitsland

  Het Elbezandsteengebergte heeft een dramatisch uiterlijk met stenen en wilde ravijnen. Je vindt hier 400 kilometer aan wandelpaden en 50 kilometer aan fietspaden en de liefhebbers kunnen er bergbeklimmen. Op bepaalde plekken is wildkamperen toegestaan.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Emmeke (@emmekeschalken) op

Lees ook: 5x prachtige nationale parken in Nederland   BRON: WWW.HOLIDU.NL | BEELD: PEXELS

Nu in de winkel!

Meer Reizen