3x bestemmingen voor een originele stedentrip

Marene Hendriksen

1 April 2019

stedentrip

Wil je een reis maken maar zonder veel toeristen tegen het lijf te lopen? Wij delen 3 originele stedentrips die nog onontdekt zijn bij het grote publiek.  Ben je klaar met populaire steden als Londen en Parijs? Europa kent veel onontdekte plekken die een stedentrip waard zijn. Wij delen drie van onze favorieten met jullie!

Bristol

De perfecte stedentrip voor als je Londen zat bent. Bristol is een oude industriestad waar je alleen al heen zou moeten om de werken van kunstenaar Banksy te bewonderen. Daarnaast is het in 2015 uitgeroepen tot Groene Hoofdstad van Europa. Je vindt er maar liefst 450 parken. Dat maakt deze groene plek helemaal tot een favoriet. Ook kent het tal van leuke pubs, koffietentjes en tweedehandswinkels. En het grootste voordeel: het is nog een onontdekte parel bij het grote publiek. Meer weten? Ga naar www.visitengland.com. Doen:

  • Bezoek de prachtige Clifton Suspension Bridge.
  • Trek naar de haven van Bristol. Bristol Harbour is de overkoepelende naam voor verschillende bezienswaardigheden en plekjes rondom de haven.
  • Bewonder street art van kunstenaar Banksy.
  • Dwaal door een aantal van de 450 parken die de stad rijk is.

stedentrip

Ljubljana

Het is een van de kleinste hoofdsteden van Europa, de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Dat maakt deze stad echter niet minder geschikt voor een geslaagde stedentrip. Het heeft een aantal mooie bezienswaardigheden die je allemaal lopend kunt bereiken. Daarnaast is het er lekker groen en kun je fijn op verschillende terrasjes van een drankje genieten. Ook deze bestemming is nog relatief onbekend bij veel toeristen. Leuk! Je vindt meer informatie op: www.allesoverljubljana.nl. Doen: 

  • Bezoek de roze kerk op het centrale plein Prešernov trg square.
  • Bewonder alle idyllische bruggen die Ljubljana bezit.
  • Wandel naar het kasteel Ljubljanski Grad en geniet van het uitzicht over de stad.

stedentrip

Tallinn

Nu de hoofdstad van Estland een volwaardig lidstaat van de Europese Unie is, kun je het makkelijk bezoeken als stedentrip. Hartstikke leuk want in Tallinn is veel te beleven. Ga naar de Middeleeuwse binnenstad die sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat want daar is het prachtig. Neem daarnaast ook een kijkje in het ‘nieuwe Tallinn’ waar je het pure leven ervaart. Een bezoekje waard! Meer weten? Ga naar www.tallinnvoorbeginners.nl. Doen:

  • Struin door de Middeleeuwse binnenstad.
  • Wandel over de stadsmuur van Tallinn.
  • Bezoek de vele parken en geniet van de rust.

stedentrip

Lees ook:

Reizen: de Farne Island voor de kust van Engeland  Reizen: huskyhonden in actie door de Finse wildernis 


Gratis voor jouMeer Reizen