Blauwe bloemen in de tuin – goed voor je!

Mariëtte Laan

25 June 2021

blauwe bloemen - blauwe winde - Ipomoea tricolor 'Heavenly Blue'

Ochtendlicht bestaat vooral uit blauw licht en activeert het brein. Doe er nog een schepje bovenop met blauwe bloemen in de tuin om de dag vol energie te beginnen!

5x planten met blauwe bloemen:

 

1 Afrikaanse lelie

Afrikaanse lelie - blauwe bloemen - Agapanthus 'Dr Brouwer' Agapanthus ‘Dr Brouwer’: Afrikaanse lelie met lichtblauwe bloemen. Het donkerblauwe streepje op de bloembladeren wijst bijen de weg naar het hart. Agapanthus is in verschillende tinten blauw te koop. Kijk voor tips en verzorging op de website van Piet Panthus. Let op: de Afrikaanse lelie is een kuipplant die vorstvrij moet overwinteren. Lees hier meer over het overwinteren van kuipplanten. HOOGTE 75 cm. BLOEI juli-augustus. STANDPLAATS zon.

2 Blauwe winde

blauwe bloemen - blauwe winde - Ipomoea tricolor 'Heavenly Blue' Ipomoea tricolor ‘Heavenly Blue’: blauwe winde is een eenjarige klimmer met oplichtende, hemelsblauwe bloemen. Ze bloeien maar één dag, maar elke dag is er een nieuwe ronde. Verwijder de uitgebloeide bloemen, geef de klimplant flink water en een rek om tegenaan te klimmen. Een goed adres om deze plant te kopen is onder andere kwekerij Morning Glory in Aalsmeer. HOOGTE 200 cm. BLOEI juni-september. STANDPLAATS zon.

3 Gentiaan

gentiaan - Gentiana x macaulayi ‘Kingfisher’ Gentiana x macaulayi ‘Kingfisher’: deze vaste plant bloeit in de nazomer (augustus-oktober) met koningsblauwe kelkbloemen. Hij heeft vochtige en zure grond nodig om goed tot zijn recht te komen. HOOGTE 5 cm. BLOEI september-oktober. STANDPLAATS vochtige halfschaduw.

4 Hangpetunia

hangpetunia - Petunia Surfinia 'Sky Blue' Petunia Surfinia ‘Sky Blue’: Eenjarige plant, ideaal voor hangmanden. Hoog in de lucht is hij ook veilig voor slakken. HOOGTE 20 cm. BLOEI mei-oktober. STANDPLAATS zon/halfschaduw.

5 Blauwe papaver

blauwe papaver - Meconopsis grandis Meconopsis grandis: blauwe papaver of schijnpapaver is een lastig te kweken vaste plant, maar als het lukt zijn de oogverblindend lichtblauwe klaprozen de beloning. HOOGTE 100 cm. BLOEI mei-juni. STANDPLAATS halfschaduw. FOTOGRAFIE ISTOCK | TEKST MARIE TROMP


Gratis voor jouMeer planten & tuin