Worteltjes-peperkoektaart

seasons

29-09-2009 11:02:19

Voor de taart

  • ca. 8-12 boerderijen/hooibergen (zie basisrecept)
  • 350 gram donkere basterdsuiker
  • 4 grote eieren
  • 240 milliliter zonnebloemolie + extra om in te vetten
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepels kaneel
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagel
  • 4 theelepels gemberpoeder
  • geraspte schil van 2 citroenen
  • 400 gram wortel (geschild en geraspt)
  • 350 gram hazelnoten (gepeld en grof gehakt)

Voor de vulling

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram verse roomkaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 450 gram poedersuiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 150 gram gekonfijte gember, fijngehakt

Klop in een kom de basterdsuiker, eieren en olie ca. 3 minuten. Zeef er het zelfrijzend 
bakmeel en de specerijen door. Roer alles goed door elkaar en meng de citroenschil, wortel en pistachenoten erdoor. Vet twee vierkante of langwerpige taartvormen van ca. 25×15 cm in en verdeel het beslag er over. (Of bak 2 taarten na elkaar.) Laat de taarten helemaal afkoelen. Klop in een kom de boter met de roomkaas, vanillesuiker, de poedersuiker en de citroenrasp tot een romig mengsel. Schep er de gember door. Verdeel 1/3 van het mengsel over de bovenkant van 1 taart. Leg er de tweede taart op en besmeer de hele taart met de rest van 
het mengsel. Plak de boerderijen tegen het roomkaasmengsel aan de zijkant.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Nagerecht