Natuurfotowedstrijd ‘de elementen’: dit zijn de winnaars!

Mariëtte Laan

23 November 2018

Natuurfotowedstrijd De elementen. Winnaar 1 Wadlopen

Afgelopen zomer vroegen we enthousiaste fotografen ons – en andere lezers – te laten meegenieten van hun meest bijzondere natuurfoto. Het thema van de natuurfotowedstrijd was ‘de elementen’: aarde, lucht, water en vuur. Een groot aantal van jullie voegde de daad bij het woord en stuurde een mooie foto in. Kiezen was moeilijk, maar dit zijn ze dan, de winnaars!

Winnaar 1 van de natuurfotowedstrijd

Natuurfotowedstrijd De elementen. Winnaar 1 Wadlopen In één seconde gemaakt Yvonne van Haaften uit Aalsmeer: “Wadlopen is niet voor watjes! Deze foto heb ik in juli genomen tijdens de pittige oversteek van Lauwersoog naar Schiermonnikoog, nadat we door een boot op een zandplaat waren gedropt. Ik stond meteen tot mijn knieën in het water en zakte weg in het slik. Met een compact camera schoot ik snel maar wat. Hoe minder moeite ik ervoor doe, hoe beter het resultaat blijkt te zijn”

Winnaar 2 van de natuurfotowedstrijd

Natuurfotowedstrijd De elementen: winnaar 2 kruiend ijs Markermeer Gevoelstemperatuur -20 Dirk-Jan Duits uit Ederveen: “Ik ben op een heel koude ochtend om vier uur mijn bed uitgegaan om dit prachtige landschap bij het Markermeer te fotograferen bij zonsopkomst. Ik had op een mooiere, heldere lucht gehoopt, maar het natuurverschijnsel van het kruiende ijs maakte alles goed. Half bevroren, door de harde wind was de gevoelstemperatuur -20 °C, maar heel tevreden ging ik weer naar huis.”

Winnaar 3 van de natuurfotowedstrijd

Natuurfotowedstrijd De elementen: winnaar 3 Als de zee zich heeft teruggetrokken Anna de Vos uit Hoorn: “In grote verwondering over de natuur liep ik afgelopen voorjaar bijna twee uur lang met mijn camera rond op het strand van Northumberland, op de grens van Engeland en Schotland. Als het eb wordt, verandert alles, het water trekt zich terug en er vormen zich overal prachtige patronen. Een boeiend samenspel tussen de branding en de verschillende kleuren zand. Het resultaat is abstracte kunst van de natuur.”

Doe mee aan de nieuwe Seasons fotowedstrijd

Doe mee aan de Seasons winterfotowedstrijd. Wat is jouw mooiste winterfoto? Stuur je inzending uiterlijk op 31 januari 2019 naar www.seasons.nl/winterfotowedstrijd. Uit de inzendingen kiest de Seasons-fotoredactie de winnaar. De mooiste foto wordt gepubliceerd in Seasons.

Laat je inspireren en bekijk ook:

Reizen: door een zee van wit in Noorwegen 5x prachtige nationale parken in Nederland Winterkamperen in eigen land    


Gratis voor jouMeer Acties en aanbiedingen