Hoe staat het met de biodiversiteit in jouw tuin en win 100,-

Marjolein ter Braak

10 March 2021

biodiversiteit tuin

Dit tuinseizoen minimaal één vierkante meter van je tuin (of balkon) vergroenen om de biodiversiteit een boost te geven? Dat moet lukken. 

Tikkeltje wilder graag

Intratuin houdt bij hoeveel impact we samen op de natuur maken. Zo wordt er 818.325 m2 in Nederland voor bijen en vlinders aangeboden. En geven we 698.264 dieren onderdak. Biodiversiteit in je tuin betekent dat er ruimte is voor dieren (zoals vogels, insecten en egels) en allerlei groen in de tuin. Zo heb je minder last van plagen en is je tuin veerkrachtiger na een zware winter. Daarnaast valt er elk seizoen wel wat te zien in de tuin. biodiversiteit tuin

Test de biodiversiteit in jouw tuin

Met de tips uit de ‘wildernis-checklist’ van Intratuin leer je hoe je de biodiversiteit in jouw tuin een boost geeft. Een van de suggesties: kies voor inheemse planten zoals hazelaar, margriet en klimop. Die komen van nature in ons land voor en kunnen met gemak regen en wind aan. Bovendien lokken ze insecten en vogels je tuin in, zeker als je als bonus een insectenhotel of vogelvoederplaats maakt.  Check hier in hoeverre jouw tuin al biodivers is, en lees daarna de tips om dat nog verder te verbeteren. 

Maak kans…

We mogen van Intratuin twee ‘Leve de wildernis’-pakketen  t.w.v. € 100 weggeven. Hieronder kun je meedoen om kans te maken. Lees alle tips op het biodiversiteitsdashboard: www.intratuin.nl/levedewildernis Andere lezers van dit artikel bekeken ook:


Gratis voor jouMeer Acties en aanbiedingen