Win de nieuwste, gesigneerde cd ‘Wachter’ van Nynke Laverman (gesloten)

Anne Bonthuis

11 August 2018

Nynke Laverman

Deze winactie is afgelopen. ‘Wolst ien wêze of wolst íen wêze?’ – wil je iemand zijn, of wil je één zijn? Ga je voor het ego of ga je voor verbintenis, ben je één met al het andere? Hierover gaat de nieuwste cd ‘Wachter’ van Nynke Laverman, die we in het nieuwe nummer van Seasons spraken voor de rubriek ‘Vrije Geest’. Leuk nieuws: we mogen 3x een gesigneerde cd weggeven! Je kent Nynke Laverman misschien van de cd ‘Sielesâlt’ (2004), Friese teksten op fadomuziek, ‘De Maisfrou’ of ‘Nomade’ (dat tot stand kwam na een lang verblijf op de steppes van Mongolië). Vanaf november toert ze door het land met haar voorstelling ‘Wachter’. Voor ‘Lân fan Taal’ (‘Vrijstaat voor alle talen’) maakte ze met videokunstenaar Douwe Dijkstra een korte film over de taal van de mens tegenover de taal van de natuur. Nog t/m 30 september wordt die torenhoog geprojecteerd op de Leeuwarder Oldehove.   Nynke zingt altijd in het Fries: “Op de Kleinkunstacademie in Amsterdam zong ik in het Nederlands en Engels tot een docent me vroeg iets in het Fries te zingen. Na twee regels van Brels ‘Ne me quitte pas’ – in het Fries ‘Leafste bliuw by my’ – schoot ik vol. Ik kon niet verder, ik dacht: hier gebeurt iets. In het Fries bleek ik veel kwetsbaarder, in een andere taal kan ik me verschuilen, is er meer afstand, ook tussen taal en gevoel. Van zingen in het Fries vind ik ook mooi dat ik de diversiteit kan laten zien, dat we in zo’n klein postzegellandje nóg zo’n prachtige taal hebben. Ik vind dat rijkdom. En om geraakt te worden hoef je niet alles letterlijk te kunnen verstaan.”

Kans maken op een gesigneerd exemplaar van ‘Wachter’?

Vul dan snel onderstaand formulier in. En lees meer over Nynke en haar muziek in de nieuwe Seasons en op nynkemusic.com.

FOTOGRAFIE LODE GREVEN Deze winactie loopt t/m 29 september 23:59 uur. Winnaars krijgen bericht via e-mail. Bekijk hier onze spelvoorwaarden.


Gratis voor jouMeer Acties en aanbiedingen