Pannacotta met duindoornsiroop

seasons

31-08-2012 08:59:31

Pannacotta duindoorn

Pannacotta duindoornIn de strook net achter de eerste duinen, waar het nog open en winderig is, is duindoorn een van de eerste bewoners die stand weet te houden. Met smakelijk resultaat. Want deze stekelige pionier is in de nazomer zwaar beladen met feloranje, vitaminerijke bessen –heerlijk in chutney, saus of jam. Vandaag een nagerecht met dit heerlijk rinse, zure besje vol aroma. Pannacotta met duindoornsiroop Nagerecht voor 4 personen -5 deciliter room -125 gram suiker -4 gelatineblaadjes -1 vanillestokje -150 gram duindoornbessen -sap van 1 grote mandarijn * Breng de room met de merg van het vanillestokje en 50 gram suiker zacht aan de kook in een melkpan. Laat de room 4 minuten zacht inkoken, zet dan uit. * Week de gelatine in koud water. Voeg al roerend de gelatineblaadjes door de room. * Laat het mengsel iets afkoelen en giet in 4 vormpjes. Zet ze minimaal 4 uur in de koelkast. * Kook in dezelfde pan de bessen op met het sap en de rest van de suiker totdat een moesachtig siroopje ontstaat. * Stort vlak voor het serveren de puddinkjes op borden en garneer met de duindoorns in de siroop. Receptuur Vicky Stork Fotografie Rob van der Vet Styling Jet Krings

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Nagerecht