Garnalensalade met blauwe kaas

Anne Bonthuis

14-11-2015 02:53:01

De Vikingen zetten hun tanden er al in, maar ook de Noor van het hier en nu eet zijn maaltijd liefst met flinterdun flatbrøt. In Hardanger maken ze dit harde en flinterdunne brood nét weer even anders. En altijd samen. Want het is meteen een goed excuus om elkaar weer eens op te zoeken in deze afgelegen streek rond een van Noorwegens grootste fjorden. tapas | voorgerecht of hapje | voor 4 personen | Ingrediënten

  • 200 gram Noorse garnalen, gekookt
  • 1 deciliter crème fraîche
  • 70 gram blauwe kaas verkruimeld
  • versgemalen peper
  • 2 mooie rode appels
  • sap van 1/2 citroen
  • bieslook om te garneren

Bereidingswijze

  1. Was de garnalen onder lauw stromend water, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Meng de garnalen met de crème fraîche en de blauwe kaas en breng op smaak met wat versgemalen peper.
  3. Ontdoe de appels van hun klokhuis en snijd ze (met de mandoline of een kaasschaaf) in hele dunne plakken. Bedruppel ze met wat citroensap.
  4. Serveer de garnalensalade op een klein stapeltje appels en garneer met wat bieslook en / of op een krotakaker

Probeer ook deze recepten met Krotakaker. Traditioneel Noors ontbijt Noorse haring in tomatensaus Appelgelei Garnalensalade met blauwe kaas FB-recept

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Bijgerecht