Krotakaker

Anne Bonthuis

12 november 2015

De Vikingen zetten hun tanden er al in, maar ook de Noor van het hier en nu eet zijn maaltijd liefst met flinterdun flatbrøt. In Hardanger maken ze dit harde en flinterdunne brood nét weer even anders. En altijd samen. Want het is meteen een goed excuus om elkaar weer eens op te zoeken in deze afgelegen streek rond een van Noorwegens grootste fjorden.

rijzen

| Voor ca. 4 krotakaker |

Ingrediënten

  • 1 kilo roggemeel
  • 250 gram bloem
  • 7 deciliter water
  • 25 gram verse gist (of 7 gram gedroogd)
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze

    1. Meng alle ingrediënten en kneed flink door tot er een soepel deeg ontstaat.
    2. Dek het deeg af en laat minimaal 2 uur rijzen.
    3. Verdeel het deeg in vieren en rol heel dun uit.
    4. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Om het rijzen van de krotakaker te beperken wordt het deeg geperforeerd. Gebruik hiervoor een vleeshamer of prik met een vork heel dicht bij elkaar gaatjes in het deeg
    5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
    6. Bak de krotakaker in het midden van de (hout)oven knapperig en net bruin. Of gebruik een maar een platte crêpepan.

 

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten