Ontdek dit najaar de Achterhoek op zijn mooist

Marjolein ter Braak

29 September 2023

Gun jezelf in dit jaargetijde het geluk van de Achterhoek. Snuif de frisse herfstlucht op geniet volop van de kleurenpracht om je heen! Wandel door pittoreske dorpen, langs statige herenhuizen en over glooiende heuvels. Laat je smaakpapillen dansen van genot bij het proeven van heerlijke streekproducten en kom tot rust op één van de sfeervolle slaapadressen. Hoe koud het buiten ook is, in de Achterhoek word je altijd warm ontvangen!

-Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door St. Achterhoek-

Proef de herfst met de beste producten van het seizoen

Het is een van de vele redenen waarom mensen naar de Achterhoek komen: de traditie om in het najaar culinair te genieten van heerlijke gerechten met wild. Wanneer in oktober de herfst zijn intrede doet, kun je overal in de streek genieten van de beste producten van dit seizoen en het bijbehorende stukje wild. Achterhoekse koks weten je iedere keer weer te verrassen met heerlijke vernieuwende gerechten. Maar ook de bekende wildklassiekers smaken nergens zo goed als hier. Elk jaar slaan de restaurants en hotels in de Achterhoek de handen ineen om je te verrassen, met uitgebreide diners, proeverijen en meerdaagse culinaire arrangementen. Op wildetenindeachterhoek.nl vind je meer dan 70 één of meerdaagse arrangementen.

Naast de wildgerechten is er nog veel meer lekkers om van te proeven. De streek barst van de ambachtelijke streekproducten en fantastische restaurants. Of je nu houdt van een goed glas wijn, een ambachtelijk gebrouwen biertje, een blokje boerenkaas of traditionele mosterd: in de Achterhoek moet je zijn!

Internationale grootmeesters en rijke cultuur

Combineer een culinair arrangement met een bezoek aan één van de musea. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen genieten van werken van grootmeesters, bijzondere archeologische vondsten én prachtige kastelen. De Achterhoek herbergt heel wat culturele schatten! Kijk op musea-achterhoek.nl en kies uit 30 musea.

Karakteristiek overnachten


Na alle mooie indrukken, het heerlijke eten en het vele wandelen kom je heerlijk tot rust komen in één van de sfeervolle Achterhoekse overnachtingslocaties. Je gastheer- of vrouw geeft je een warm welkom, het bedje is gespreid en het uitzicht is fantastisch. Hier wil je nooit meer weg.

In de Achterhoek kun je niet alleen heel sfeervol maar ook karakteristiek overnachten. Kies uit een grote hoeveelheid charmante B&B’s, landelijk gelegen, in een stijlvol ingericht monumentaal pand of een boerderij. Hier beleef je de echte Achterhoekse gastvrijheid met een warm onthaal en een uitgebreid ontbijt met verse streekproducten. Of kies voor je eigen stek, een vakantiewoning midden in het groen, van alle gemakken voorzien en alle vrijheid en privacy die je van thuis gewend bent. De enige buren zijn een paar grazende koeien.

Familieweekend of erop uit met de vriendengroep? Hier vind je een ruime keuze aan allerlei soorten en maten groepsaccommodaties. Avontuurlijk overnachten in een ecolodge, pod of tiny huis? De regio biedt je tal van bijzondere overnachtingslocaties. Kijk voor het complete aanbod sfeervolle slaapplekken op achterhoek.nl/karakteristiek of bestel de brochure Karakteristiek Overnachten.

Copyright Hans Hendriks

OMSLAGBEELD: HIPENSTIJL FOTOGRAFIE


Gratis voor jouMeer Advertorial