Kap zelf je kerst(scharrel)boom op de Hoge Veluwe

Marjolein ter Braak

1 December 2022

Zelf je kerstboom kappen

Een kerstboom haal je altijd maar voor even in huis. En juist omdat hij in die paar weken zoveel geluk brengt is het ook fijn dat hij zelf ook een mooie tijd heeft gehad voordat-ie gekapt werd. Op de Hoge Veluwe mag je er eentje uitzoeken en zelf omzagen.

Help de natuur een handje

En dat is een win win situatie, want als jij daar je eigen kerstboom kapt, krijgt het de natuur van de Hoge Veluwe ruimte. De dennenbomen die er op de stuifzandgebieden groeien, blokkeren het unieke landschap dat zou dichtgroeien en verdwijnen als de dennen niet worden omgekapt. Een win-win situatie dus.

Aankomend weekend is het eerste moment om het groene geluk in huis te halen. Liever wachten tot na sinterklaas? Het kan ook nog op andere data in december:

Zelf kerstboom zagen Hoge Veluwe

Wanneer: 3, 4, 7, 9-11, 14, 16-18 december
Waar: Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Houtkampweg 9C, Otterlo (GD), hogeveluwe.nl 
Tijd: 10.00-16.00 uur. Reserveren (tijdslot) verplicht. 
Prijs: gratis (1 boom p.p.). Wel betaal je entree voor het park.

Ander uitje?

Lees ook:

5 soorten kerstbomen: welke past het beste in jouw huis?
Het is dan eindelijk december en dat betekent dat de kerstbomen weer tevoorschijn mogen komen. Maar kerstbomen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Wij hebben de vijf meest voorkomende kerstbomen voor je op een rij gezet. Dat maakt de keus een stuk gemakkelijker. Laat het kerstgevoel maar komen! Lees verder>>


Gratis voor jouMeer Agenda