5 soorten kerstbomen: welke past het beste in jouw huis?

Linde Verhulst

2 December 2017

kerstbomen

Het is dan eindelijk december en dat betekent dat de kerstbomen weer tevoorschijn mogen komen. Maar kerstbomen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Wij hebben de vijf meest voorkomende kerstbomen voor je op een rij gezet. Dat maakt de keus een stuk gemakkelijker. Laat het kerstgevoel maar komen!

1. Fijnspar 

De Fijnspar is de meest traditionele kerstboom. Omdat deze boom speciaal voor de kerstdagen gekweekt wordt, is dit vaak de goedkoopste boom. De boom verspreidt een aangename geur, maar laat helaas wel snel zijn naalden vallen. Dit zorgt ervoor dat je je kamer eens extra moet stofzuigen. De boom heeft een mooie piramidevorm en uitwaaierende takken. Dit zorgt ervoor dat je genoeg ruimte hebt voor een mooie versieringen. De boom groeit aan de bovenkant uit met een lange kale tak, ideaal voor de piek.

2. Nordmannspar

De Nordmann is een veel verkochte kerstboom in Nederland. De boom is erg populair doordat de naalden er erg lang aan blijven zitten en door de glanzende groenen naalden. Deze naalden prikken niet. De naalden aan de onderkant van de boom zijn bijna wit, in combinatie met kerstverlichting geeft dit nog meer een fonkeling. De boom geurt niet. kerstbomen

3. Blauwspar

Zoals de naam al zegt heeft de Blauwspar een prachtige blauw-grijze gloed. De boom heeft net als de Fijnspar een piramidevorm en is uitermate geschikt om vol te hangen met kerstballen. Hang hier alleen niet te veel kleur in, maar houd het bij chique zilver en wit. Deze boom geurt heerlijk bij aanraking.

4. Japanse zilverspar

De naam zegt het al, deze boom komt oorspronkelijk uit Japan. De zilverspar is de kleinste van de Japanse spar. De boom is van figuur wat bol, omdat de takken dicht op elkaar zitten. Opvallend aan de boom zijn de wit gestreepte naalden aan de onderkant. De Japanse zilverspar is vergeleken met andere bomen wat duurder.

5. Edelspar

De Edelspar heeft een iconische vorm met takken die dicht op elkaar zitten. Dit biedt minder ruimte voor versieringen. De boom heeft groene naalden met een blauwe tint, die goed blijven zitten aan de boom.   BEELD: UNSPLASH, PEXELS


Gratis voor jouMeer Styling