Weekendtip: 4x fietsen langs bloesem in de Betuwe

Annemarie Maarhuis

20 April 2022

bloesem

Van de pruimen- en kersenbloesem hebben we de afgelopen weken al kunnen genieten. Nu is het tijd voor de appel- en perenbomen, want die staan in volle bloei! Vergeet daarom vooral niet om een bezoekje te brengen aan hét Bloesemhart van Nederland. We hebben het over de Betuwe, met zijn beroemde Appeldijkje. Huur een fiets, kies een van deze vier bloesemroutes en kijk je ogen uit.

1. Bloesem tocht door de boomgaarden (52 km)

Deze route leidt je door de boomgaarden van de Betuwe. Je komt langs de plaatsen Culemborg, Beusichem, Rijswijk, Zoelen, Erichem, Buren, Buurmalsen, Tricht en Mariënwaard. Bekijk de bloesemtocht door de boomgaarden.

2. Betuweroute (57 km)

Over mooie landelijke wegen fiets je langs verschillende boomgaarden met bloesem. Tijdens deze bloesemfietstocht kun je niet alleen genieten van de fruitbloesem, maar ook van de weidse vergezichten in de Betuwe. Bekijk de Betuweroute.

3. De Pontjes rond (39 km)

Tijdens deze bloesemfietstocht kruis je drie grote waterwegen: de Rijn, de Lek en het Amsterdam-Rijnkanaal. Een heel afwisselend landschap dus, van rivieren, dijken en uiterwaarden. En boomgaarden met bloesem! Bekijk de route De pontjes rond.

4. Rondje Buren (35 km)

Deze bloesemfietstocht voert je door het mooie Betuwse landschap rondom Buren. Je komt langs Tiel, waar het tijd is voor een terraspauze, en vervolgt de route via de Linge langs Geldermalsen. Onderweg passeer je gezellige dorpjes en prachtig natuurschoon. Bekijk het Rondje Buren.

Liever wandelen?

Observeer je de bloeiende bloesems liever wandelend? Geen probleem! Kijk hier voor de mooiste bloesemwandeltochten in de Betuwe.

Wanneer bloeit de bloesem?

De meeste bloesem bloeit in april en mei, maar het weer is hierbij natuurlijk een belangrijke factor. Bovendien bloeien niet alle bomen tegelijkertijd. Hier kun je meer informatie vinden over de bloesembomen in de Betuwe.

Kijk voor meer weekendtips in onze online Agenda.

BEELD: Jõhvi, Estonia

Meer bloesem

Word je ook zo vrolijk van de lente? Bekijk de mooiste lenteplaatjes op ons Pinterestbord en sla ze op!


Gratis voor jouMeer Agenda