Agendatip: Wereldfietsbeurs in Ede

Laurence Talet

22 January 2019

wereldfietsbeurs

Zet in je agenda: aanstaande zondag 27 januari: de Wereldfietsbeurs. Hét evenement voor én door avontuurlijke fietsers wordt gehouden bij fietstest-centrum De Fietser in Ede. Een prachtige locatie gelegen op het terrein van de voormalige Enkafabriek. De Wereldfietsbeurs is een initiatief van de Wereldfietser, een vereniging die dit jaar 25 jaar bestaat. Of je nu het liefst in eigen land fietst of juist een voorkeur hebt voor ver weg, iedereen komt aan zijn trekken op de Wereldfietsbeurs in Ede.

Lezingen van ervaringsdeskundigen

Het aantrekkelijke van de Wereldfietsbeurs in Ede is dat je van ervaringsdeskundigen een duwtje in de rug krijgt. Zo delen verschillende fietsfanaten hun reizen met je. Marten Zeckendorf neemt je mee op een route langs de grillige westkust van Ierland en Bert Vinken laat je genieten van een ruige bikepackingtocht door Nieuw-Zeeland. Fietsende fotograaf Kees Swart brengt zijn reis door zeven Balkanlanden in beeld. Eveline Bremmer fietste in haar eentje naar de Noordkaap en vertelt. Ook spannend: de kersverse ervaringen van Jan Brinkman en Willemien de Groot die net terug zijn van een fietsreis door Laos, Thailand en Myanmar. En dit is nog maar een greep uit het programma van boeiende reisverhalen.

Favoriete fietslanden

Naast de reisverhalen geven ervaren fietsreizigers informatie over hun favoriete fietslanden in Europa en ver daarbuiten, met fotoboeken, kaarten en andere informatie. Ook zijn er allerlei praktische workshops te volgen, van eenvoudige reparaties onderweg en verzekeringen tot het kiezen van een geschikte fiets en tent als je voor het eerst op pad gaat.

Fiets van je dromen

Op de Wereldfietsbeurs vind je onder andere ook gespecialiseerde fietsenzaken en buitensportspecialisten. Locatie De Fietser waar het evenement wordt gehouden, beschikt over een groot parcours waar je de fiets van je dromen uitgebreid kunt testen. De Fietser ligt bijna naast treinstation Ede-Wageningen en dicht bij een afslag van de A12. Wanneer: 27 januari 2019 Waar: De Fietser, Akulaan 2 (voor navigatie: Badweg), 6717 XN Ede Tijden: 10.00-17.00 uur Toegang: € 5; voor leden van de Wereldfietser € 4. Kijk voor meer informatie op: www.wereldfietser.nl wereldfietsbeurs

Lees ook:

Interview met poolreiziger Bernice Notenboom Holland Winter Wonderland: schitterende foto’s van Frans Lemmens Weekendtip: unieke excursie in de Weerribben


Gratis voor jouMeer Agenda