Bonen- en granensoep

seasons

16 december 2010

Vegetarische maaltijdsoep voor 4 personen Nodig

  • 200 gram gemengde bonen (linzen, flagiolettes, barlotto’s, kievits en olifantenbonen, kidneybeans, pintoboontjes).
  • 50 gram gort
  • 50 gram spelt of tarwe
  • 1 ui
  • 5 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 125 gram winterwortel in plakjes
  • 1 peterseliewortel met groen in blokjes
  • 150 gram pompoen in schijfjes
  • zout en vers gemalen peper
  • scheutje olijfolie
  • bosje lente-uitjes

Bereiding Was de bonen en granen en laat ze apart in ruim water 1 nacht weken. Schil de ui en steek er de kruidnagels in vast. Doe dat samen met de grote bonen, het laurierblad en het karwijzaad in een pan met 1½ liter water en breng aan de kook. Schuim af en laat ½ uur zachtjes koken. Voeg dan de kleine bonen en de granen toe en laat nog 1 uur met het deksel op de pan zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 15 minuten de wortel, peterseliewortel (zonder het groen) en pompoen toe en laat mee koken. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie. Neem de ui uit de pan. Snijd de lenteui en het peterseliegroen fijn en garneer daarmee de soepborden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht