Doe eens lief én duurzaam: stuur een groei- en bloeikaart

Marloes Blom

25 January 2021

bloeikaarten

Er is licht aan het einde van de tunnel – maar voorlopig zie je waarschijnlijk lang niet iedereen die je graag zou willen zien. In levende lijve, wel te verstaan. Gelukkig zijn er allerlei andere manieren waarop je kan laten merken dat je aan iemand denkt. Met een kaartje, bijvoorbeeld. En wat is er nu leuker dan een groei- of bloeikaart sturen dat je in de tuin kunt planten – waarna er bloemen of groenten uit ontstaan?

Doe eens lief (op afstand)

Sebastiaan Zoet begon tijdens de eerste quarantaine met een groep vrienden een brainstormclub: de DENKquaranTANK. Iedere week brainstormde ze om zich door de eerste lockdown heen te ploeteren. Doel: met hun ideeën de wereld wat beter maken, in die moeilijke tijd. De onderwerpen ‘verspilling’ en ‘liefhebben’ / ‘er voor een ander zijn’ leidden tot duurzamekaarten.nl.

Duurzaam kaartje met een boodschap én een groen cadeautje

De kaarten van duurzamekaarten.nl zijn gemaakt van papier dat voor het overgrote deel bestaat uit restafval. Bijvoorbeeld van oudpapier of karton maar ook van stengels van planten. Er zijn dus geen onnodige bomen voor gekapt. Ze zijn bedrukt met bio-inkt. In een groei- en bloeikaart zitten ook nog eens zaden verwerkt: van groenten, kruiden of bloemen. Als de ontvanger de kaart in de aarde plant, of dat nu de tuin is of een pot, dan ontspruit er na verloop van tijd een kruid, groente of bloem. Je kunt kiezen uit kaarten voor verschillende gelegenheden. :

bloeikaarten bloeikaarten bloeikaarten bloeikaarten bloeikaarten

Meer info

De kaarten kosten veelal tussen de € 1,95 en € 2,95. De verzendkosten bedragen 2 euro en zijn boven een bestelling van 15 euro gratis. Handig dus om meteen een setje in huis te halen! Ze worden CO2-neutraal verzonden, in een – uiteraard – duurzame verpakking. Bestellen doe je via de online winkel.

Meer liefs per post

BEELDEN: DUURZAMEKAARTEN.NL


Gratis voor jouMeer Shopping