Ontdek de app ‘Too Good To Go’ tegen voedselverspilling

Linde Verhulst

29 April 2018

Onlangs werd ik getipt door een vriendin. Zij had een nieuwe app ontdekt: ‘Too Good To Go’. Deze app bestrijdt voedselverspilling door restaurants en winkels te helpen hun overtollige voedsel te verkopen, in plaats van weg te gooien. Ik vind dit zo’n onwijs goed idee dat ik het meteen zelf gedownload heb en het is fantastisch! Daarom deel ik het graag met jullie.

Voedselverspilling

Ieder jaar wordt een derde van het geproduceerde voedsel verspild. De app Too Good To Go werd in januari 2016 gelanceerd, al snel werden er meer dan 500.000 maaltijden gered. Deze aantallen blijven dagelijks groeien. Momenteel is To Good To Go actief in 7 Europese landen.

Hoe werkt Too Good To Go?

De app is gratis te downloaden voor op je smartphone. In de app maak je gemakkelijk zelf een account aan. Wanneer je bent ingelogd, verschijnen vanzelf de dichtstbijzijnde winkels, bakkerijen, restaurants en supermarkten die hun eten tegen een lage prijs verkopen. Kies wat je wil en betaal direct via de app. Ga op het aangegeven tijdstip naar de locatie en laat je bon zien aan de medewerker.

Wat voor een eten vind je in de app?

Je vindt in de app verschillende soorten winkels, daarom is het aanbod ook erg variërend, van lekkere broodjes tot pizza en van salades tot cupcakes. Bekijk hun website voor meer informatie. too good to go

Lees ook…

PlantNet: de app die je helpt planten te herkennen Maak van je oude gloeilamp een vaas Vogelvoeders: DIY voor in je tuin BewarenBewarenBewarenBewaren


Gratis voor jouMeer Kamerplanten