Een bijzondere (harige) plant: de Philodendron Squamiferum

Marjolein ter Braak

10-03-2020 12:00:11

Philodendron Squamiferum

De Philodendron Squamiferum heeft harige, roodgekleurde stengels en is daarom een bijzondere verschijning om te zien. Lees hier alles over de Philodendron Squamiferum.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PlantAddict (@plant_addict_fr) op

Boomklimmer

De Philodendron is van oorsprong een tropische plant. In het oerwoud klimmen de planten via de bomen omhoog om zonlicht op te vangen. Luchtwortels zijn dus een kenmerkend aspect van de plant. De Philodendron Squamiferum is een snelle klimmer, maar dat geldt niet voor alle Philondendrons. Er zijn zelfs hangplanten, zoals de Philodendron Scandens. De Philondendron is een vergevingsvolle familie, als je ze een keertje vergeet water te geven kunnen ze daar wel tegen. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wet My Plants (@wet_my_plants) op

Sproeibeurt

Omdat de plant van oorsprong tussen de bomen in het oerwoud leeft, hoeft-ie geen plek in de volle zon. Een plaatsje in huis waar wel indirect zonlicht komt, in de halfschaduw dus, een goede standplaats voor de harige plant. Zorg dat je de Philodendron Squamiferum goed ondersteunt door bijvoorbeeld bamboestokken zodat hij goed de hoogte in kan kruipen. In de zomer lust deze plant best wat water, in de winter kan hij af met wat minder. Als het blad bruin wordt is het een teken dat hij te weinig water krijgt. Krijgt-ie teveel? Dan wordt zijn blad gelig. In de winter waardeert de plant het om een sproeibeurt te krijgen. We hebben in de winter tenslotte vaak onze verwarming aan en de droge lucht is geen pretje voor de tropische plant.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lina Karlström (@lina_karlstrom) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ramona (@ramonaspflanzen) op

Rockgitaar

De opvallende kenmerken van deze plant zijn de harige, roodgekleurde sliertjes aan zijn stengels. Daarnaast is de vorm van het blad te vergelijken met een rockgitaar. Een stoere plant dus! Wil je ‘m verpotten? Doe dit dan of direct na aanschaf, of in het voorjaar, als de plant aan het groeien is.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Micah (@micahsplants) op

Lees ook: 6x planten die snel groeien tot eyecatcher van de kamer   BRON: INTRATUIN | BEELD: UNSPLASH, INSTAGRAM

De nieuwste Seasons:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Kamerplanten